Cadeau tips voor creatieve volwassenen

De decembermaand staat weer voor de deur. Dat betekent dat we cadeautjes gaan inslaan voor familie, vrienden en geliefden. Soms is het lastig om iets origineels te verzinnen. Eens iets anders dan een paar sokken of een set met douchegel en badolie. Ter inspiratie staan hieronder 6 originele cadeaus op een rij. Al deze geschenkjes zijn geschikt voor volwassenen die graag creatief bezig zijn. Het loopt uiteen van houten modelbouw pakketten tot een creatieve workshop. Met welk creatief cadeau ga jij iemand blij maken deze kerst?

  1. Professioneel teken- of schildermateriaal

Als je weet dat iemand dol is op tekenen of schilderen, is professioneel materiaal ongetwijfeld een goed cadeau. Met teken- of schilderspullen van hoge kwaliteit kun je nóg fijner werken en een mooier resultaat behalen. Koop bijvoorbeeld een luxe aquarelset met speciaal aquarelpapier erbij. Of kijk eens naar professionele kleurpotloden met een chique verpakking. Vraag eventueel om advies in een hobbywinkel als je er zelf weinig verstand van hebt.

  1. Houten bouwpakketten

Een bouwpakket is een geweldig cadeau voor jong en oud. Met houten modelbouw kun je heel wat uren zoet zijn. Het is een perfecte mix van creativiteit en techniek. Bovendien zijn bouwpakketten van multiplex erg milieuvriendelijk en voordelig. Een duurzaam cadeau voor onder de kerstboom! Kijk eens op de website van BuilDIY voor een groot assortiment aan bouwpakketten. Je kunt de kits filteren op onderwerp, leeftijd (kind of volwassene) en moeilijkheid. Voor de ervaren modelbouwer zijn er zelfs mechanische bouwpakketten verkrijgbaar.

  1. Gepersonaliseerde puzzel

Ook een puzzel is een leuk cadeau voor een creatieveling. Zeker als je er een persoonlijke touch aan geeft. Het is mogelijk om een eigen foto te laten afdrukken als puzzel. Zodra de fotopuzzel af is, kan het worden gebruikt als wanddecoratie. Een andere vergelijkbare optie is een gepersonaliseerde diamond painting.

  1. Cursus keramiek of pottenbakken

Hou je zelf ook wel van een creatieve middag? Geef dan een leuke cursus cadeau waar je samen naartoe kunt gaan. Een cursus keramiek of pottenbakken is momenteel erg geliefd. Natuurlijk kun je ook thuis aan de slag gaan met een Do It Yourself kit.

  1. Haak- of borduurkit

Handwerken is hip! Vooral onder de jongeren lijkt het de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit. Aarzel daarom niet om iemand een haaksetje of borduurkit cadeau te doen.

  1. Set voor eigen plantenterrarium

Zoek je een cadeau voor een creatieve volwassene die ook gek is op natuur? Dan is een plantenterrarium een schot in de roos. Je kunt zo’n terrarium kant-en-klaar kopen, maar het is veel leuker om het ecosysteem zelf samen te stellen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"