Canada meest homovriendelijke vakantiebestemming

Sinds 2012 publiceert het tijdschrift Spartacus elk jaar de Gay Travel Index, een ranglijst van landen waar homoseksualiteit wel of niet geaccepteerd wordt en die voor de LHBTI+-gemeenschap veilig zijn om naartoe te reizen of juist niet. Canada eindigde in 2020 op de eerste plaats en is daarmee de meest homovriendelijke vakantiebestemming. Nu juni is omgedoopt tot Pride-maand is het belangrijk om duidelijk te maken dat er nog genoeg bestemmingen zijn waar je als lid van de LHBTI+-gemeenschap met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Canada koploper wat betreft homorechten

Canada scoort in de ranking van Spartacus het hoogst op wetgeving tegen discriminatie, de rechten van transgenders en interseksuelen. Adoptie is toegestaan en er gelden gelijke rechten voor het huwelijk en geregistreerd partnerschap. Daarnaast promoot het land de LHBTI+-gemeenschap met marketing voor reizigers naar Canada. De religieuze invloed op wetgeving over homorechten is beperkt en de lokale bevolking staat over het algemeen positief tegenover homoseksualiteit. Canada wordt daarom over het algemeen als veilig en aangenaam land voor de LHBTI+-gemeenschap beschouwd.

De grootste steden in Canada hebben een grote LHBTI+gemeenschap die in bepaalde stadsgedeeltes de overhand heeft. De wijk Church and Wellesley in Toronto staat bekend om de vele bars, cafés en winkels met een overwegend homoseksueel publiek. Elk Jaar wordt in Toronto de Pride-week georganiseerd. Het hart van de LHBTI+-gemeenschap in Montreal is Le Village, een wijk in het centrum van de stad met veel bars en restaurants en een bruisend nachtleven.  Ook in Vancouver en Ottawa, de hoofdstad van Canada, zijn zogenaamde Gay Villages, waar de LHBTI+-scène actief is.

Reizen naar Canada – eTA aanvragen

Voor een reis naar Canada heb je een eTA of een visum nodig. De meeste reizigers kunnen gewoon een eTA aanvragen en hebben geen speciaal visum nodig. Het eTA kan makkelijk online worden aangevraagd en neemt slechts enkele minuten in beslag. Na het voldoen van de kosten wordt de aanvraag verwerkt. Over het algemeen wordt de aanvraag al binnen 3 dagen goedgekeurd en wordt het eTA per e-mail verstuurd. Het eTA is vanaf het moment van toekenning een jaar geldig en je kunt ermee tot 6 maanden achtereenvolgend in Canada verblijven.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"