Carnavalstrends van 2023

De 11e van de 11e is gepasseerd en dat betekent: nog een paar maanden en dan is het weer carnaval! Met de leukste, gekste en gezelligste tijd van het jaar in aantocht, is het hoog tijd om de carnavalstrends van 2023 eens op een rij te zetten.

  1. Creatief carnaval voor de échte carnavalsvierders

De echte carnavalsvierders zijn er zo tussenuit te pikken: zij dragen immers carnavalskostuums die klasse, stijl en originaliteit uitstralen. We spreken dan niet over de feestvierders van ‘boven de rivieren’ in hun zusterpakken, bananenkostuums of politie-uniformen, maar over de carnavalsvierders in creatieve carnavalskostuums. Luxe, toneelachtige, versierde jassen, rokken en pakken en samengestelde kostuums uit vintagewinkels, oma’s kledingkast of waar dan ook verzameld.

  1. Trends voor de heren

De gouden ouwe: de carnavalsjas

Al jaren een vaste hit op het gebied van heren carnavalskleding, is de carnavalsjas. Versierd met goud en zilver, barokachtige patronen en knoopdetails. Hoe luxer de uitstraling, hoe beter. Gaat zo’n pompeuze jas je te ver? Ook de ‘Opposuits’ lijken dit jaar weer een succes te zijn. Oftewel: een net pak, in een gekke print. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

De moderne twist: gadgets

Mannen houden van gadgets. Dat is zo in het dagelijks leven, dat is ook zo met carnaval. Bij carnavalsgadgets gaat het vooral om verlichting of muziek in een kostuum samen te brengen. Zo kun je denken aan pakken, hoeden, handschoenen of een staf met ledverlichting erin verwerkt.

  1. Trends voor de dames

Een genot voor het oog: sexy carnavalsoutfit

De dames zullen de dames niet zijn als er tijdens carnaval niet iéts meer blote huid te zien is als in het dagelijks leven. Al jarenlang gaan zij immers graag voor de sexy carnavalsoutfit. In een sierlijk uitgedost jurkje, met een diepe hals en een spannende netpanty eronder bijvoorbeeld.

Fantasierijk terug in de tijd: ‘steampunk’ uniform

De vrouwen gaan met hun carnavalskostuums bovendien enkele jaren terug in de tijd: naar de negentiende eeuw, met een fantasierijke draai. Uniformachtige carnavalsjassen, gecombineerd met veel gouden details, blouses met pofmouwen, hoeden met veren en allerlei andere opvallende accessoires.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"