De beste opvalmogelijkheden voor lokale ondernemingen

Als lokale ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk opvallen bij potentiële klanten. Gelukkig zijn er tal van manieren om jezelf in de kijker te zetten en zo meer naamsbekendheid te genereren. In dit artikel geven we je een aantal handige tips die je kunt toepassen om jouw bedrijf zo goed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Zorg voor een herkenbare huisstijl

Een herkenbare huisstijl is van groot belang voor de uitstraling van jouw bedrijf. Zorg dat jouw logo, kleuren en lettertypes op alle communicatiemiddelen terugkomen, zoals op je website, visitekaartjes, briefpapier en social media-kanalen. Op die manier bouw je een consistente en betrouwbare uitstraling op, waardoor mensen jouw bedrijf sneller zullen herkennen.

Maak gebruik van lokale media

Lokale media zoals kranten, tijdschriften, radio- en televisiezenders bieden vaak mogelijkheden om tegen betaling te adverteren. Deze vorm van adverteren kan vooral interessant zijn als jouw doelgroep zich voornamelijk in de regio bevindt. Bovendien kun je hiermee gericht adverteren op basis van bijvoorbeeld leeftijd, geslacht en interesses van de doelgroep.

Zet online marketing in

Met online marketing kun je op een relatief goedkope manier jouw doelgroep bereiken. Denk hierbij aan het opzetten van een Google Ads-campagne of het plaatsen van social media-advertenties op kanalen als Facebook en Instagram. Ook het optimaliseren van jouw website voor zoekmachines (SEO) kan ervoor zorgen dat potentiële klanten jouw bedrijf beter kunnen vinden.

Organiseer evenementen

Organiseer eens in de zoveel tijd een evenement in of rondom jouw bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een open dag, een workshop of een proeverij. Op die manier trek je niet alleen bestaande klanten aan, maar maak je ook nieuwe klanten bekend met jouw bedrijf.

Het inzetten van opvallende posters

Een effectieve manier om op te vallen is het ophangen van posters op drukbezochte locaties in de buurt. Denk hierbij aan winkelcentra, sportverenigingen of het gemeentehuis. Door posters te laten drukken bij een online drukkerij, zoals 24-drukwerk.nl, kun je gemakkelijk en voordelig grote aantallen posters bestellen in verschillende formaten. Kies voor opvallende kleuren en een duidelijke boodschap om potentiële klanten te prikkelen.

Werk samen met andere lokale ondernemers

Samenwerking met andere lokale ondernemers kan zorgen voor een win-winsituatie. Je kunt bijvoorbeeld elkaars producten of diensten aanbevelen, gezamenlijke evenementen organiseren of kortingsacties aanbieden aan elkaars klanten. Op die manier vergroot je niet alleen jouw bereik, maar versterk je ook de lokale economie.

Mond-tot-mondreclame

Mond-tot-mondreclame is misschien wel de meest krachtige manier om op te vallen als lokale onderneming. Zorg ervoor dat jouw klanten tevreden zijn over jouw producten of diensten en vraag hen om jouw bedrijf aan te bevelen bij vrienden en familie. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het aanbieden van kortingsbonnen voor nieuwe klanten of het organiseren van een klantenactie waarbij bestaande klanten extra voordelen kunnen krijgen als ze nieuwe klanten aanbrengen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"