De kracht van relatiegeschenken: Meer dan alleen een aardigheidje

Het is weer die tijd van het jaar: de feestdagen komen in zicht en sommige bedrijven zijn druk bezig met het kiezen van het perfecte relatiegeschenk. Maar waarom eigenlijk? Uit onderzoek blijkt dat 85% van de mensen die een relatiegeschenk ontvangen, het bedrijf beter herinneren. Daarnaast geeft 60% aan een positievere indruk te hebben van een bedrijf na het ontvangen van een geschenk.

Top 3 All-time favourites

Als het gaat om relatiegeschenken, zijn er duidelijke winnaars.

De top 3 relatiegeschenken:

  1. Bedrukte pennen: Ja, ze zijn er nog steeds en iedereen gebruikt ze. Goedkoop en handig.
  2. Notitieboekjes: In het digitale tijdperk zijn ze misschien een beetje retro, maar mensen vinden ze ideaal voor snelle aantekeningen.
  3. Mokken: Of je nu koffie of thee drinkt, een mok komt altijd van pas.

Duurzaamheid scoort

Duurzame relatiegeschenken zijn een trend waarvan de populariteit blijft groeien. Uit een recente enquête blijkt dat maar liefst 72% van de ontvangers een duurzaam geschenk meer waardeert dan een ‘gewoon’ geschenk. Herbruikbare waterflessen, eco-vriendelijke draagtassen of zonnepaneel-opladers; het kan allemaal!

Het juiste moment

Met het einde van het jaar in zicht, is dit het ideale moment om in de relatie met je klanten te investeren. Het is niet alleen een blijk van waardering, maar ook een slimme zakelijke zet. Klanten die zich gewaardeerd voelen, blijven namelijk langer klant. En laten we eerlijk zijn, wie vindt het nou niet leuk om een cadeautje te krijgen?

Creatieve manieren om je geschenk te geven

Als je dan toch de moeite hebt genomen om een goed relatiegeschenk te kiezen, waarom zou je het dan op een saaie manier geven? Hier zijn een paar ideeën om je geschenk net dat beetje extra te geven:

Personaliseer het: Een naam of een persoonlijke boodschap maakt het geschenk uniek.

Verpakking: Een mooie, herbruikbare verpakking kan het cadeau nog indrukwekkender maken.

Tijdige levering: Overweeg om het cadeau op een speciale dag te laten bezorgen, zoals een jubileum of een andere belangrijke datum voor je klant.

Het geven van een relatiegeschenk is een kunst op zich. Door net dat beetje extra moeite te doen, blijf je zeker weten in het geheugen van je klanten gegrift. En da’s precies wat je wilt, toch?

De investering

zijn relatiegeschenken het geld waard? Het korte antwoord is ja. Bedrijven die investeren in kwalitatieve, doordachte geschenken zien een hogere klantloyaliteit en verbeterde relaties. Het levert niet alleen een feel-good momentje op, maar kan ook leiden tot toekomstige business.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.