De mooiste bloemenfestivals ter wereld

Kan jij net als de meeste andere Nederlanders elk jaar niet wachten tot het weer lente is en je de prachtige bollenvelden vol kleurrijke bloemen kan bewonderen? Dan ben je vast ook een fan van de fantastische en indrukwekkende bloemencorso’s die elk jaar in ons eigen land gehouden worden.

Maar wist je dat je niet alleen in Nederland van fleurige pracht en praal kunt genieten? Lees daarom snel verder en ontdek waar elk jaar de mooiste bloemenfestivals ter wereld worden gehouden en plan je volgende vakantie direct in. Om hier nooit te veel voor te betalen kun je altijd gebruikmaken van een Trip.com kortingscode, zodat je extra geld overhoudt voor leuke activiteiten, bezienswaardigheden en culinaire ervaringen op je plek van bestemming.

1 Bloemencorso Zundert, Zundert, Nederland

Het grootste bloemencorso van Nederland en het grootste dahliacorso ter wereld wordt elk jaar weer in de plaats Zundert in de provincie Noord-Brabant georganiseerd. Je kunt hier al sinds 1936 de eerste zondag van september genieten van versierde praalwagens die met de jaren steeds groter, imposanter en indrukwekkender zijn geworden. Tegenwoordig kun je hier wagens van maar liefst negen meter hoog spotten die nog altijd op traditionele wijze door mensenkracht door de straten van het dorp worden geleid.

2 Keukenhof, Lisse, Nederland

Niet alleen Nederlanders brengen graag een bezoekje aan Keukenhof, ook buitenlanders zijn fan van dit bloemenpark in Lisse dat maar liefst 32 hectare bestrijkt. Elk jaar worden hier gedurende oktober, november en december meer dan zeven miljoen bloembollen geplant, waaronder krokussen, tulpen, lelies en narcissen, die je als bezoeker in maart, april en mei kunt komen bewonderen. Bezoek ook eens het Kasteel Keukenhof, maak een tochtje in een fluisterboot of zorg ervoor dat je in de buurt bent wanneer in april het Bloemencorso Bollenstreek wordt gehouden met kleurrijke praalwagens vol bloemen die worden gereden van Noordwijk tot aan Haarlem.

3 Temps de Flors, Girona, Spanje

Eind mei kun je in de stad Girona in het altijd zonnige Catalonië deelnemen aan het bloemenfestival Temps de Flors. Slenter door de stad en ontdek tijdens je wandeling meer dan 100 kunstinstallaties en displays waar de mooiste bloemen in zijn verwerkt. Maak dus zeker een tussenstop als je je in deze periode in het noordoosten van Spanje begeeft, en je zal niet bedrogen uitkomen.

4 Batalla de Flores, Laredo, Spanje

In Laredo, een klein plaatsje in de buurt van Bilbao, wordt elk jaar in augustus een bloemenfestival gevierd. Laat jezelf betoveren door de kleurrijke praalwagens vol bloemen, geniet van live muziek tijdens een van de vele optredens in het centrum van de stad of geniet van het vuurwerk aan het einde van de avond. Tijdens Batalla de Flores snuif je de welbekende Spaanse feestelijke sfeer waar het land bekend om staat, die gegarandeerd voor een onvergetelijke ervaring zal zorgen.

5 Festa da Flor, Funchal, Madeira (Portugal)

Op het Portugese eiland Madeira, gelegen aan de westkust van Marokko, wordt jaarlijks gedurende de gehele maand mei het Festa da Flor gehouden. Het centrum van Funchal wordt versierd met bloemen, livemuziek en allerlei feestelijke versieringen en details als ode aan de lente en de bloemen die op het eiland groeien. Op de eerste zaterdag van het festival gaan duizenden kinderen verkleed de straat op en creëren zij samen de Muro da Esperança, wat symbool staat voor vrede op aarde. Breng dus zeker een bezoek aan dit prachtige eiland en dit unieke festival, waar je oog in oog komt te staan met de welbekende Portugese gastvrijheid, het heerlijke eten en de Madeirese bloemenpracht.

6 Feria de las Flores, Medellín, Colombia

Het Feria de las Flores in het Colombiaanse Medellín staat erom bekend dat er hier niet praalwagens, maar juist mensen met bloemenkransen door de straten van de stad een optocht vormen, de Desfile de Silleteros. Deze optocht maakt sinds 1957 onderdeel uit van het bloemenfestival om het einde van de slavernij in het land te vieren. Colombia is na Nederland de meest belangrijke leverancier van bloembollen en bloemen wereldwijd, dus je kunt er zeker van zijn dat je kunt genieten van een geweldige, kleurrijke show.

7 Chiang Mai Bloemenfestival, Chiang Mai, Thailand

Tegen het einde van het winterseizoen eind februari wordt er in Chiang Mai, de op een na grootste stad in Thailand, een indrukwekkend bloemenfestival georganiseerd. Dit evenement duurt drie dagen en je kunt genieten van muziek, dansers en danseressen in prachtige kostuums en natuurlijk ontzettend veel bloemen, waaronder een bijzonder type roos die uitsluitend in Chiang Mai groeit. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"