De pannenkoekenplant is de ideale kantoorplant

Ben je van plan om jouw kantoor of thuiswerkplek gezellig aan te kleden? Voeg dan eens wat meer groen toe! Planten passen bij elke interieurstijl en vallen bij iedereen in de smaak. Als je het lastig vindt om een mooie kamerplant uit te kiezen, raden we de pannenkoekenplant aan. Door het makkelijke onderhoud én de speelse uitstraling is het een perfecte plant voor op kantoor.

Pilea Peperomioides

Pilea Peperomioides is de officiële naam van de pannenkoekenplant. Wellicht doet het plantje je denken aan de jaren 70. In deze tijd was het namelijk super populair en in iedere huiskamer terug te vinden. Inmiddels is de retro plant weer minstens zo geliefd. Niet alleen het makkelijke onderhoud, maar ook de bijnaam ‘Chinese Money Plant’ maken het een geweldige aankoop voor je kantoor. Er werd vroeger beweerd dat de plant welvaart zou aantrekken als je een muntje in de potgrond stopt. Wellicht werkt het als extra motivatie om goed te werken. Het is ook een origineel cadeautje voor nieuwe werknemers of startende ondernemers!

Makkelijke kantoorplant

Kenmerkend voor goede kantoorplanten is het simpele onderhoud. Tijdens een drukke werkdag heb je namelijk niet altijd tijd om de planten uitgebreid te onderhouden. Gelukkig is de pannenkoekenplant erg gemakkelijk. Wekelijks een klein beetje water geven is voldoende. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig wordt en vooral niet te nat. De Pilea kan slecht tegen natte voetjes. Als de bladeren verkleuren of slap gaan hangen, moet je minder water geven. Maak de ronde bladeren daarnaast af en toe schoon met een vochtige doek. Stofvrije bladeren kunnen daglicht beter opvangen en zo sneller groeien. Om de pannenkoekenplant nog blijer te maken, zet je ‘m op een lichte plaats waar geen direct zonlicht komt.

Luchtzuiverende werking

Wist je dat een pannenkoekplant een luchtzuiverende werking heeft? Dit draagt bij aan een gezonder binnenklimaat in je kantoor of werkkamer. Eén kleine Pilea heeft waarschijnlijk niet veel effect, dus zet er gerust meerdere in de ruimte. Met een beetje geluk en goede verzorging schieten de stekjes zo uit de grond en kun je zelf nieuwe pannenkoekenplanten laten groeien.

Pannenkoekplant stekken

Bij de juiste verzorging maakt de pannenkoekenplant zelf stekjes. Je ziet ze vanzelf uit de grond schieten. Graaf de stekjes uit en probeer de wortels zo lang mogelijk te houden. Vervolgens kun je de babyplantjes op water zetten of (bij genoeg lange wortels) direct in vochtige potgrond planten. Binnen een paar weken kunnen er al nieuwe bladeren verschijnen en zal de mini Pilea gaan groeien.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"