Deze verzekeringen zijn handig om te hebben

Als inwoner van Helmond is het belangrijk om een aantal verzekeringen af te sluiten. Of sterker nog, een paar verzekeringen zijn zelfs verplicht om te hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de zorgverzekering. Maar welke verzekeringen zijn nog meer verstandig om te hebben? Hieronder bespreken wij ze allemaal.

Zorgverzekering

We benoemden het net al even kort: In Nederland is het hebben van een basiszorgverzekering vanaf je achttiende jaar verplicht. Een zorgverzekering vergoedt een aantal medische kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan medicatie, bezoekjes aan de huisarts en eventuele ziekenhuiskosten.

Binnen een basiszorgverzekering worden de meeste medische kosten dus vergoed, maar het kan toch zijn dat jouw zorgkosten daar net buiten vallen. Daarom kan het zo zijn dat je je eventueel aanvullend moet verzekeren. Wat binnen de basisverzekering valt en de prijs die je per maand moet betalen, is per zorgverzekeraar verschillend. Hier bovenop kan nog de aanvullende verzekering komen, en ook deze kan verschillen per zorgverzekeraar. Daarom is het handig om een vergelijkingssite te gebruiken zodra je je gaat verdiepen in zorgverzekeringen. Op deze manier vind je de juiste zorgverzekering die het best bij jou past, daarnaast weet je zeker dat je niet teveel betaalt. Wil je meer weten over het vergelijken van zorgverzekeringen? Zoek dan op ‘vergelijk zorgverzekering’ en je komt veel verschillende vergelijkers tegen.

Inboedelverzekering

Het hebben van een inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch is het hebben van deze verzekering erg handig. Op deze manier is je inboedel namelijk verzekerd tegen verschillende soorten schade. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brandschade en waterschade. Alle spullen in een huis hebben vaak heel wat waarde. Daarom is het best handig om jouw inboedel te verzekeren. Je wilt natuurlijk niet dat er schade aan je inboedel komt, gebeurt dit toch kun je maar beter verzekerd zijn. Op deze manier heb je recht op een eventuele schadevergoeding. Beter dan niks, toch?

Aansprakelijkheidsverzekering

Ook het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland. Toch is het hebben van een AVP-verzekering op verschillende vlakken erg handig. Deze verzekering vergoedt namelijk de schade die jij per ongeluk veroorzaakt bij een ander. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om het veroorzaken van schade aan iemand anders zijn of haar huis, maar ook dekt deze verzekering bijvoorbeeld de kosten als je per ongeluk een dure vaas van iemand vernielt. Erg handig dus om te hebben, want je weet wat ze zeggen: vaak zit een ongeluk in een klein hoekje.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"