Digitaliseren als ondernemer? Dit bespaart echt tijd!

Vandaag de dag hoef je geen technerd of gadgetfreak te zijn om toch de voordelen van de alsmaar verdergaande digitalisering te ondervinden. ; Laat het je werknemers niet horen, maar zelfs het aantal FTE binnen je organisatie kan hard dalen door het gebruik van de juiste tools. Welke investeringen de moeite waard zijn? Hier vind je de beste drie op een rij!

Boekje open, boekje dicht

De eerste ondernemer die wel geniet van de maandelijkse boekhoudkundige taken moet nog gevonden worden. Dit is toch altijd corvee, maar wel iets wat moet gebeuren. Met het gebruiken van een goed en overzichtelijk boekhoudprogramma wordt veel werk je uit handen genomen. Een investering die zichzelf gegarandeerd gaat uitbetalen in veel minder tijd dan je zelf aan deze klus kwijt bent. Of het leuk wordt? Dat waarschijnlijk niet. Ga niet voor de standaard gratis variant, maar investeer in een goed product. Deze kosten wegen op tegen de baten.

Office pakket

De standaard gratis versie van Word en Excel volstaan voor particulier gebruik, maar om echt professioneel over te komen is meer nodig. Investeer in een goed en gedegen Office pakket. Een voorbeeld hiervan is Windows 365. Een pakket waar (bijna) alles in zit qua softwarebenodigdheden waarmee jij als ondernemer uit de voeten kunt. Ook hier geldt dus; investeer en het zal echt zichzelf terugbetalen. Want van je mail tot je agenda, alles kan binnen een dergelijk pakket in een paar kliks gesynchroniseerd worden. Ook zijn de mogelijkheden en opties veel breder, dit resulteert in een professionelere benadering van je klanten.

HRM zaken

Nog een taak wat veel geld kan kosten, en wat tevens veel mensen binnen jouw organisatie aan het werk houdt: de HR taak. Je kunt niet helemaal zonder deze personen in je organisatie, maar je kunt er wel flink op besparen. Hoe je dat doet? Door de inzet van de juiste HRM software. Dit kan je veel werk uit handen nemen, werk waar ook maar weinig werkgevers blij van worden.

Kortom, omarm het digitale tijdperk en haal eruit wat er voor jou inzit. De opstartfase bij het gebruik van nieuwe systemen is wellicht wat lastig maar de resultaten zijn ontzettend groot. Neem hier even de tijd en moeite voor, en je zult ervaren dat het echte werk uiteindelijk voor je wordt gedaan door de PC en de software hierop.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"