Dit is waarom bedrijven steeds vaker werken aan linkbuilding

Het is inmiddels duidelijk dat de consument zich steeds meer in de digitale wereld begeeft. Voor veel bedrijven is dit dan ook de reden geweest dat zij zich duidelijker zijn gaan maken op het wijde web. Zelfs de oudste bedrijven kwamen er niet onderuit om ook een website op te richten. Doe je dit niet, dan loop je een heel groot deel van de doelgroep mis en wint de concurrentie. In onze huidige digitale samenleving is het echter niet gemakkelijk om als bedrijf op te vallen. Er zijn miljoenen websites van over de hele wereld. Met enkele klikken op de knop kan je in contact komen met een bedrijf uit het buitenland. Onvoorstelbaar tot welke mogelijkheden we vandaag de dag beschikken. Bijzonder mooi, maar wel erg lastig als je jouw bedrijf op de digitale kaart probeert te zetten.

Er zijn gelukkig een aantal manieren waarop de vindbaarheid van een website kan worden verbeterd. Dit kan zowel middels betaalde mogelijkheden (SEA) als op natuurlijke wijze (SEO). Een van de belangrijke SEO componenten van dit moment is linkbuilding. Ook het komende jaar zal hier steeds meer aandacht aan worden geschonken. Maar waarom? Wat maakt linkbuilding vandaag de dag zo belangrijk?

De complexiteit van linkbuilding

De meeste website-eigenaren zullen inmiddels wel bekend zijn met de term. We zullen je geheugen nog heel even opfrissen. Bij linkbuilding worden kwalitatieve en relevante backlinks verzameld om de ranking van een website te verbeteren. Backlinks zijn links die op andere websites worden geplaatst en verwijzen naar jouw pagina. Door de jaren heen is deze SEO-strategie echter een stuk complexer geworden. Ging het voorheen nog vooral om de kwantiteit, speelt vandaag de dag vooral kwaliteit een belangrijke rol.

Het is dan ook niet voor niets dat steeds meer bedrijven gespecialiseerde online marketeers inschakelen om hiermee aan de slag te gaan. Linkbuilding uitbesteden via Digital Newsgroup is een goed idee als je er zeker van wilt zijn dat dit op de juiste manier wordt uitgevoerd. Bovendien bespaar je zo ook nog eens enorm veel extra tijd.

Hoe belangrijk is linkbuilding?

Maar waarom besteden bedrijven zoveel aandacht aan linkbuilding als er ook nog andere manieren zijn om de vindbaarheid van de website te verbeteren?

Simpel gezegd is het belangrijk om alle componenten aan te pakken. Gezien linkbuilding tot één van de belangrijkste SEO-componenten behoort, mag deze zeker niet ontbreken. Bovendien is de kans groot dat de concurrentie hier wel extra aandacht aan geeft. Als jij dit niet doet, loop je dus eigenlijk heel veel kansen mis.

Linkbuilding biedt tal van voordelen. Op de eerste plaats doordat het de vindbaarheid van jouw site kan verbeteren. Hoe meer kwalitatieve links er naar jouw site verwijzen, hoe hoger je binnen de ranking zal eindigen. Hierdoor kom je sneller op de eerste pagina’s bij relevante zoekopdrachten binnen Google terecht. Daarnaast zorgt dit ook voor een betere reputatie van het bedrijf. Veel links werken eigenlijk als een soort traditionele mond-tot-mondreclame. Het toont de betrouwbaarheid van jouw bedrijf en dit wekt weer het consumentenvertrouwen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00