Dit is wat drie Helmonders vertellen over acupunctuur

Het is deze week de Week van de Acupunctuur. De Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA) heeft daarom mensen die ervaring hebben met acupunctuur aan het woord gelaten en hun verhalen gedeeld. Waaronder drie cliënten van SanYin praktijk voor acupunctuur in het Vita_Liek in Helmond.

De eerste is Mary, zij vertelt over haar traject met post-Covid klachten en kanker, lees hier haar verhaal. De tweede is Marion, die veel last had van haar knieklachten en daarom haar weg naar acupunctuur vond. Lees hier hoe het is gelopen. Tenslotte Kim, die bijna dagelijks last had van hoofdpijn, zweetbuien en daarnaast wilde minderen met anti-depressiva. Hoe het haar is verlopen lees je hier.

Zomaar een greep uit de ervaringen met acupunctuur. Het is net zo min als andere geneeswijzen een wondermiddel voor alle klachten, maar in de praktijk reageren verrassend veel mensen positief op een acupunctuur behandeling. In de verhalen lees je dat dit verder gaat dan alleen fysieke klachten. Veel mensen laten weten een stuk rust te vinden tijdens en na de behandelingen. En acupunctuur wordt regelmatig ingezet voor mentale klachten, zoals onrust, angst of overprikkeldheid.

Het thema van de Week van de Acupunctuur is dit jaar “zorgen voor jezelf”. Iets wat we nog wel eens vergeten in de neiging vooral goed voor een ander te zorgen. Het is een cliche, maar je kunt pas goed voor een ander zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Dat geldt dus zeker ook in therapeutenland. Lees hier wat de therapeut daar zelf over te vertellen heeft.

Veel mensen zijn onbekend met acupunctuur en daar probeert de Week van de Acupunctuur verandering in te krijgen. Met ervaringsverhalen, want dat is uit de eerste hand en wat mensen daadwerkelijk meemaken. In de praktijk SanYin in het Vita_Liek wordt waar nodig uitgelegd wat acupunctuur is, hoe het werkt en vooral wat er mee te bereiken is. Dat is altijd een proces van zowel de behandelaar als de client, in veel gevallen een mooie reis die samen gemaakt wordt. Lees meer over SanYin en maak indien gewenst gemakkelijk een afspraak via de website of bel/mail/app voor meer informatie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Gertjan Koornneef

Gertjan Koornneef is acupuncturist en heeft een praktijk in het Vita_Liek in Helmond