Een gids voor het overleven van de cryptovalutabusiness

Cryptovaluta zoals Bitcoin en Ethereum stellen mensen in staat om via crowdfunding geld in te zamelen voor startups. Met crowdfunding kunnen mensen via het internet bijdragen aan een product of een bedrijf. Op die manier kan een startup een dienst of product lanceren tegen een lage kostprijs.

Anderzijds zijn Initial Coin Offerings alternatieven voor crowdfunding. Hoewel ze op een revolutionaire manier werken, hebben ICO’s een vergelijkbaar doel: geld inzamelen voor een startup. En hun populariteit is de laatste jaren gestegen, vooral voor cryptobedrijven op blockchain-technologie. Dat komt omdat zij startups in staat stellen fondsen te werven zonder juridische problemen die gepaard gaan met traditionele methoden. Ga voor meer informatie over bitcoin en blockchain naar bitcoin-investeringen .

ICO’s utgelegd

ICO’s gebruiken digitale valuta als ruilmiddel. Ethereum en Bitcoin zijn de populairste virtuele munteenheden voor ICO’s. Dat komt omdat ze gemakkelijk online te verkrijgen zijn. Via een dergelijk platform kunt u zich registreren, uw rekening met fiatgeld financieren, en deze digitale valuta kopen.

In principe kunt u met Initial Coin Offerings uw tokens of coupons van uw cryptovaluta inruilen voor de gangbare digitale valuta. Als een startup bijvoorbeeld geld wil ophalen, verkoopt hij een coupon voor de toekomst in ruil voor virtueel geld zoals Bitcoin of Ethereum. Als de startup succes heeft, zullen de munten waarde toevoegen en investeerders gelukkig maken omdat hun rendement op de investering zal toenemen.

Niet elke startup slaagt er echter in om via ICO financiering te krijgen. Om de nodige financiering te krijgen, moet uw startup deze tips volgen.

Een geloofwaardig project presenteren

Investeerders moeten uw startup-project vertrouwen om erin te investeren. Definieer daarom uw project en het doel ervan. Op die manier kunt u potentiële investeerders laten zien dat u transparant bent en weet wat u van plan bent te doen. Vertel investeerders ook over uw businessplan en locatie. Als je een team hebt, vertel er dan over aan de investeerders. Maak onderzoek gemakkelijker voor potentiële investeerders om de reputatie van uw startup te verbeteren.

Het juiste team samenstellen

Zoals gezegd willen potentiële investeerders wellicht weten welk team zal helpen bij uw project. Ontwikkel daarom een geloofwaardig team om potentiële investeerders te bewijzen dat uw startup een grotere kans van slagen heeft. In het ideale geval kent u de achtergrond van elk teamlid en verzekert u zich ervan dat zij de doelstellingen en ambities van uw project kunnen waarmaken. Op die manier zullen potentiële investeerders uw team vertrouwen, en zal het voor u gemakkelijker zijn om elk detail van uw project uit te leggen.

Een draaiboek presenteren

Een draaiboek is een witboek dat potentiële investeerders informeert over uw project. In dit draaiboek moeten uw projectdoelstellingen uitvoerig worden beschreven. Ook moeten complexe problemen in uw bedrijfsideeën worden toegelicht en de technieken die u zult gebruiken om ze op te lossen en een naadloos verloop van het project te garanderen. Vermeld ook details die potentiële investeerders vertellen wat uw project haalbaar maakt. Dat betekent dat u feitelijke gegevens, kwantitatieve studies en informatie ter ondersteuning van uw businessplan moet opnemen.

Uw cryptotokens bespreken

Uw cryptotokens zullen de voornaamste motivatie zijn voor potentiële investeerders. Wees daarom specifiek en duidelijk wanneer u met investeerders over hen praat.

Geef details zoals:

  • Redenen om de tokens van uw startup vrij te geven en niet gevestigde munteenheden zoals Bitcoin
  • Hoe u de fondsen zult gebruiken
  • De waarde van uw tokens
  • Het handelsvolume van uw tokens
  • Het aantal munten dat u van plan bent te houden
  • Uitgiftedatums voor uw tokens
  • Datums waarop investeerders uw tokens kunnen verhandelen op crypto beurzen

Logisch verantwoorde en volledige informatie over uw startup tokens zal meer potentiële investeerders aantrekken. Concentreer u daarom op het verstrekken van details waarmee u zich kunt onderscheiden.

Uw bedrijf beschermen

Cryptocurrencies zijn een relatief nieuwe technologie. En dit heeft ook hackers aangetrokken die misschien misbruik willen maken van uw ICO. Neem daarom alle voorzorgsmaatregelen om uw bedrijf te beschermen. Doe ook onderzoek naar ICO’s voordat u eraan begint.

Zorg naast deze tips ook voor een cyberaansprakelijkheidsverzekering. Op die manier kunt u uw bedrijf beschermen tegen aansprakelijkheid voor inbreuken op persoonsgegevens, waaronder kredietkaartnummers en socialezekerheidsnummers.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"