Een gids voor het starten van uw cryptovalutabedrijf

Blockchain, Bitcoin en andere digitale valuta hebben de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Tegenwoordig is Bitcoin de bekendste digitale munt met de grootste marktkapitalisatie. Bovendien nemen bedrijven die Bitcoin accepteren over de hele wereld toe. En dit kan u ertoe aanzetten een bedrijf in Bitcoin of cryptovaluta te beginnen.

Momenteel is de cryptovalutamarkt relatief jong. Maar het is een veelbelovende onderneming die het overwegen waard is. Dat komt omdat experts hebben voorspeld dat de cryptomarkt in 2027 1,75 miljard dollar zal bedragen. En dit zou u niet moeten verbazen, gezien het aantal mensen dat cryptovaluta koopt en verkoopt.

Platformen zoals de Crypto Trader Software krijgen elke dag meer mensen die zich registreren voor nieuwe accounts. Met deze software kunt u Bitcoin kopen met fiatgeld en uw tokens later verkopen voor winst. U kunt ook Bitcoins naar uw digitale portefeuille sturen en ze bijhouden in de hoop dat hun waarde zal stijgen. Daarom gebruiken meer mensen dit platform om Bitcoin te kopen, omdat ze vinden dat deze virtuele valuta winstgevend is. Misschien, kunt u hier kijken voor meer details. Maar als je hebt besloten om een cryptovalutabedrijf te beginnen, moeten deze tips je op weg helpen.

Plan uw crypto-bedrijf

Net als elke andere startup, heeft een cryptovalutabedrijf planning nodig. Met een ondernemingsplan kunt u de bijzonderheden van uw bedrijf in kaart brengen en zelfs de onbekenden ontdekken. Denk bij het plannen van uw bedrijf aan de kosten voor het openen ervan, uw doelgroep of markt, de producten of diensten die u zult aanbieden, en het bedrag dat u uw klanten in rekening zult brengen.

Denk ook na over hoe uw cryptovalutabedrijf geld zal verdienen. Gaat u een initial coin offering of daytrading gebruiken? In het ideale geval overdenkt u elk aspect van uw bedrijf voordat u begint. Neem ook de tijd om verschillende cryptobedrijfsmodellen te onderzoeken om te bepalen wat het beste voor u zal werken.

Een juridische entiteit oprichten

Samenwerkingsverbanden, eenmanszaken, coöperaties en besloten vennootschappen zijn de meest voorkomende bedrijfsstructuren. Wanneer u een juridische entiteit voor uw bedrijf opricht, zoals een coöperatie of BV, voorkomt u dat u verantwoordelijk bent als iemand uw cryptovalutabedrijf aanklaagt.

Indien mogelijk, start de BV of betaal BV-kosten. U kunt ook BV-services inhuren om iemand tegen betaling het werk te laten doen.

Uw Crypto-bedrijf registreren voor de belastingen

Zodra u een bedrijfseenheid hebt opgericht, registreert u zich voor verschillende federale en staatsbelastingen voordat u uw bedrijf opent en van start gaat. Dat betekent dat u de WIN moet aanvragen. De website van de bestinmgen kan gratis een WIN verstrekken. U kunt ook gebruik maken van post of fax.

U hebt verschillende fiscale opties, afhankelijk van uw bedrijfsstructuur. Zo kunnen BV’s met soortgelijke belastingen worden geconfronteerd als S Corporations. Leer daarom de verschillende belastingen voor startende ondernemingen kennen voordat u zich registreert. Sommige staatsbelastingen kunnen van toepassing zijn op uw cryptobedrijf. Het zou dus nuttig zijn de tijd te nemen om de franchise- en verkoopbelastingen van uw staat te leren kennen.

Een kredietkaart aanvragen en een bankrekening openen

Open een speciale creditcard en bankrekening om uw activa te beschermen. Het mengen van zakelijke en persoonlijke rekeningen betekent dat u uw auto, huis en andere kostbaarheden kunt verliezen als iemand uw cryptobedrijf aanklaagt. In het zakenrecht wordt dit omschreven als het doorprikken van de vennootschapsluier.

Leer ook zakelijk krediet op te bouwen om financiering te krijgen zoals creditcards op uw bedrijfsnaam in plaats van de uwe. Op die manier kunt u hogere kredietlijnen en betere rentevoeten krijgen.

Verkrijgen van licenties, vergunningen en verzekeringen

Als u geen licenties en vergunningen verkrijgt, kan de overheid uw cryptobedrijf sluiten of u hoge boetes opleggen. Zorg daarom voor alle benodigde lokale en staatstoestemmingen. Zorg ook voor een bedrijfsverzekering om legaal en veilig te werken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat uw bedrijf een algemene aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Naast deze tips om een cryptobedrijf te starten, moet u een website en een telefoonsysteem opzetten zodat prospecten en klanten gemakkelijk contact met u kunnen opnemen. Promoot uw Bitcoin-bedrijf ook op sociale netwerken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"