Een overkapping nemen in Helmond: voor welke kies jij?

Wanneer je in Helmond woont is het leuk om te kiezen voor een overkapping. Er zijn heel veel verschillende overkappingen waaruit je kunt kiezen. Allereerst is het belangrijk om je tuin helemaal klaar te maken voor een overkapping. Ook voordat je een overkapping gaat kiezen wil je de afmetingen weten hoe groot de overkapping mag zijn. Hieronder lees je precies welke verschillende overkappingen jij kunt plaatsen in je mooie tuin in Helmond.

Waarom een overkapping een toevoeging is aan je tuin

Een overkapping kent vele voordelen. Zo heb je bijvoorbeeld in de zomer een mooie plek waar je lekker kunt genieten van het mooie weer. Voor de rest is het ook een mooie toevoeging aan je tuin. Het staat strak, chic en het is netjes. Verder heb je veel opties voor een overkapping, je kunt het namelijk helemaal zelf inrichten zoals jij dat graag wilt. Denk hierbij aan een mooie loungeset of een mooie kachel die je laat plaatsen. Kortom, er zijn veel voordelen voor een overkapping.

1. Een overkapping aan je huis

De eerste optie die je kunt kiezen, is een overkapping aan huis. Met een overkapping aan je huis vast hoef je niet meer door de tuin te wandelen voordat je bij je overkapping bent. Je kunt gemakkelijk de deur uit en gaan zitten onder je overkapping. Verder lijkt het ook alsof je een woonkamer erbij hebt met een overkapping aan huis. Het biedt meer ruimte en dat is perfect. Ook hoef je je geen zorgen te maken dat je minder licht in je huis krijgt. Over het algemeen blijft alles hetzelfde met een overkapping aan je huis.

2. Vrijstaande overkapping

Ook kun je natuurlijk kiezen voor een vrijstaande overkapping van douglas in je tuin. Ook daar zitten voordelen aan verbonden. Het is zo dat de waarde van je huis omhoog gaat wanneer je een vrijstaande overkapping hebt. Ook staat het erg mooi in de tuin wanneer je een vrijstaande overkapping hebt. Daarnaast kun je in je achtertuin met een vrijstaande overkapping genieten van de mooie natuur om je heen. Kijk eens goed naar de vogels, vlinders en andere dieren die in je tuin leven.

3. Kapschuur

Als laatste kun je ook kiezen voor een kapschuur. Het is een combinatie van een schuur en een overkapping. Een kapschuur heeft een schuin dak. Verder heeft een kapschuur aan de achterkant vaak een schuurtje die je kunt gebruiken voor bijvoorbeeld fietsen of gereedschap. De voorkant is open gebouwd waardoor je een mooie overkapping hebt. Een kapschuur ziet er mooi landelijk uit en maakt je tuin helemaal af!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"