Een rondreis door Maleisië; waar te beginnen?

Van een rondreis West Amerika tot een rondreis Cuba; Nederlanders pakken het zo nu en dan ontzettend groot aan. Dromen zijn groot, dus vakanties ook, lijkt het wel. Of het nu volledig gepland wordt door een reisorganisatie, of dat je het heft in  eigen handen neemt, soms is het ontzettend moeilijk om te beginnen met het plannen van die o zo gewilde en gewenste vakantie. 

Ben jij aankomende vakantie, of misschien goed voorbereid klaar voor volgend jaar, van plan om met partner of het hele gezin naar Maleisië te vertrekken? Laat ons je dan meenemen in een betoverende trip met wat tips en doe vast wat inspiratie op voor twee prachtige weken Maleisië. Lees snel met ons mee! 

Start in het wonderlijke Kuala Lumpur

Start je jouw vakantie naar Azië vanuit Nederland, Duitsland of België, dan is de kans aannemelijk dat je op Kuala Lumpur aankomt. En hoewel je in sommige landen nog niet dood gevonden wil worden in de hoofdstad, is Kuala Lumpur zeker de moeite waard om enige dagen in te verblijven. Goed om de cultuurshock onder de ogen te komen en te verwerken, te wennen aan de jetlag en ook nog eens een prachtige stad om te ontdekken. Met de China-town, Little India, Aziatische eettentjes met mixen van verschillende culturen en de Petronas Twin Towers kijk je hoe dan ook je ogen uit! 

Taman Negara; een van de oudste jungles van de wereld

Reis vanuit Kuala Lumpur naar Taman Negara, een plek om sowieso twee, maar misschien wel drie nachten in te verblijven. Neem een lekker verblijf; het is afgelegen dus je kan er lekker chillen. Maar naast het chillen is er nog een reden om erheen te gaan; in deze plaats bevindt zich een van de oudste jungles van de wereld. Boek een dagtrekking en ga met gids op pad, of zoek het avontuur op en ga tweedaags met een nachtje in een grot! Spannend! 

Kijk je ogen uit in the Cameron Highlands

Nog zo’n plek die je niet mag missen wanneer je in Maleisië bent; Cameron Highlands. Magisch grote theeplantages waar je hoe dan ook je ogen uitkijkt. Maak mooie hikes door dit prachtige landschap, bekijk de zonsopkomst en ga naar een van de bekende strawberryfarms. Oh, en vergeet niet te lunchen bij het Amsterdam café; met échte Amsterdamse gerechten op de menukaart! 

Op naar Georgetown

Georgetown is de laatste van de bestemmingen, waar je je wel vijf dagen kan vermaken. Met de lekkerste streetfood, prachtige muurschilderingen, een haven waar je u tegen zegt en nationale parken om in rond te neuzen, zal George Town zeker tot een van je favoriete bestemmingen in Maleisië horen!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.