Glasvezel in Helmond: dit moet je weten

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om te internetten via glasvezel. Het is ook niet zomaar een kabeltje in de grond; het is een razendsnelle verbinding zonder haperingen. In steeds meer wijken in Helmond wordt glasvezel aangelegd of zijn de werkzaamheden al afgerond. Maar wat betekent dit nu concreet voor jou als inwoner van Helmond?

De voordelen van glasvezelinternet

Laten we eerst kijken wat de voordelen van glasvezel in je buurt brengt. Allereerst is het goed om te weten dat glasvezel een hoge upload- en downloadsnelheid heeft. Beide zijn gelijk aan elkaar met een snelheid tot wel 1000 Gbps. Daarmee blijft de kwaliteit van het streamen, internetten en gamen hoog. Glasvezel heeft vele voordelen en het is dus zeker geen overbodige luxe om glasvezel te overwegen.

Glasvezel in Helmond: hoe ver zijn ze met de aanleg?

Helmond wordt ook langzamerhand voorzien van de glasvezelkabels. In steeds meer wijken zijn ze bezig met het leggen van de kabels en sluiten ze de huizen op het netwerk aan. In sommige wijken zijn de werkzaamheden dus al afgerond.

Het doel is om uiterlijk in 2023 alle woningen in Helmond aan te sluiten. Hier is een samenvatting van de status per wijk:

  • Binnenstad (Centrum) & Leonardusbuurt/ Steenweg: Aanleg gestart, woningen worden aangesloten.
  • Heipoort / Vossenberg: Aanleg gestart, graafwerkzaamheden in uitvoering.
  • Suytkade / Annabuurt / Stationsgebied / Centrum: Graafwerkzaamheden gestart na de zomervakantie.
  • Brandevoort: Onderzoek naar mogelijkheden voor glasvezelnetwerk.
  • Brouwhuis, Dierdonk, Helmond-Noord, Helmond-Oost, Helmond-West, Mierlo-Hout, Rijpelberg,
  • Stiphout, Warande: Glasvezel ligt er al, meestal tot aan de erfgrens.

Op breedbandhelmond.nl kun je de actuele informatie over het aanleggen van het glasvezelnetwerk in Helmond bekijken. Bovendien kun je je via deze site nog even goed verdiepen in het glasvezelaanbod.

Wat betekent dit voor jou?

Woon je in een wijk waar de aanleg al is gestart? Dan kun je binnenkort genieten van razendsnel internet. Heb je nog geen abonnement afgesloten? Geen zorgen, glasvezel wordt tot aan je erfgrens gelegd. Geef wel eerst toestemming, dan kun je later altijd nog besluiten om een abonnement te nemen.

Een abonnement kiezen kan op veel verschillende manieren. Wel is het belangrijk om eerst te kijken welke snelheid je nodig hebt. Goed om te weten: de meeste gezinnen kunnen goed uit de voeten met 200 Mbps.

Als je de verschillende met aanbieders met elkaar vergelijkt, dan vind je de beste deal. Op deze manier bestel je het goedkoopste internet thuis, dat goed past bij jouw gebruik.

De kosten voor een glasvezelabonnement kunnen verschillen, maar over het algemeen zijn de prijzen vergelijkbaar met een internetabonnement via de coaxkabel.

 

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.