Helmond Centrum is voetgangersgebied

Wist je dat Helmond Centrum voetgangersgebied is tussen 9:00 uur ‘s morgens en 21:00 uur ‘s avonds? En dat op alle dagen van de week. Het voetgangersgebied kun je herkennen aan de paaltjes die aan het begin van het gebied staan. Zoals op onderstaande foto bij de kubuswoningen.

Soms zijn de paaltjes naar beneden, zoals bv op zaterdag i.v.m de markt, als er werkzaamheden zijn of evenementen, maar dan blijft het centrum voetgangersgebied. De marktkooplui hebben speciale ontheffing om op zaterdag met de wagen in het centrum te rijden, ‘s morgens vroeg en aan het einde van de markt.

Je kunt deze paaltjes tegenkomen in de Ameidestraat, Kerkstraat, Oude Aa, Smalle Haven, Veestraat, Ketse Ganske en de diverse kanten van de Markt.

Paaltjes

Ja zul je dan misschien zeggen “en al die busjes dan die er ‘s ochtends rond rijden?”

Die mogen er rijden tot 11 uur om de goederen te bezorgen die de winkels hebben besteld. Tussen 7:00 en 11:00 uur mogen deze busjes in het centrum rondrijden (zgn venstertijden). Voor de veiligheid van de fietsers is het daarom niet toegestaan om vanaf 9:00 uur in het centrum te fietsen (of voor scooter gebruikers,met de scooter te rijden).

We zien de afgelopen periode helaas steeds meer fietsers, scooters, elektrische steps en tegenwoordig zelfs motoren in de binnenstad rijden tijdens winkelopeningstijden. Zelfs hele groepen fietsers zien we soms voorbij komen. Wat het onveilig maakt voor de voetgangers en minder aantrekkelijk om naar het centrum te komen.

Daarom de oproep om gebruikt te maken van de bestaande fietspaden om het centrum als je wilt fietsen/scooteren. Dan ben je net zo snel en veel veiliger op je bestemming dan wanneer je dwars door het winkelend publiek fietst/rijdt. En voor de bezoekers van het centrum wordt het weer aantrekkelijker (en veiliger) om vaker naar de stad te komen.

Dank alvast voor jullie medewerking!

Jeanette

Tiendas Diferentes

#steundelokaleondernemer

#supportyourlocals

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Tiendas Diferentes

De producten in het assortiment van Tiendas Diferentes zijn uniek, bijzonder & origineel. FairTrade | Duurzaam | ZeroWaste | Vegan | Biologisch | Handgemaakt