Hoe gaat het met Oogheelkundig Centrum Elkerliek sinds de investering?

Het nemen van een ooglidcorrectie is voor vele mensen een oplossing voor het hangen van de oogleden. Een ooglidcorrectie is een kleine chirurgische ingreep en vraagt dan ook om een goede intake. In dit artikel gaan we je vertellen wat en hoe een ooglidcorrectie in zijn werk gaat.

Ooglidcorrectie

De reden dat mensen een ooglidcorrectie willen zijn verschillend, sommige zijn medisch en andere cosmedisch. Er is bijvoorbeeld sprake van een medische ingreep wanneer hun hangende ogen iets minder zicht geven, wat door een ooglidcorrectie verholpen kan worden. Hierdoor krijgen mensen een frisse en heldere blik. Een ooglidcorrectie is niet helemaal zonder belemmeringen en zit dan ook niet in het basispakket van je zorgverzekering. Ook zijn er verschillende ooglidcorrecties die uitgevoerd kunnen worden. Een bovenlid oogcorrectie is wanneer je minder ziet door hangende oogleden en kan een medische reden zijn voor de ingreep. Een reden hiervoor is dat de spieren rondom de ogen verslappen en minder elastisch worden met als gevolg dat je minder zicht hebt en vaker je wenkbrauwen gaat optrekken waardoor je hoofdpijn en vermoeidheid kan ontstaan. Daarnaast is het mogelijk om een onderooglidcorrectie te doen wanneer je last hebt van hangende onderoogleden en/of wallen. Een onderooglidcorrectie wordt vaker gezien als een cosmetische ingreep, omdat het geen belemmeringen voor het zicht heeft.

Nazorg

In principe is een ooglidcorrectie een kleine ingreep en zie je het definitief resultaat ooglidcorrectie pas na een paar maanden. Door de ingreep kunnen er zwellingen en pijn rondom de ogen ontstaan. Ook kan het aanvoelen of je zand in je ogen, traanogen of jeuk aan je ogen hebt, dit is normaal en gaat hopelijk na twee weken weg. Daarnaast is het belangrijk om rustig aan te doen na de ingreep. Probeer niet teveel te liggen, maar blijft iets meer rechtop en een beetje in beweging, een wandeling is hiervoor dan ook een goede activiteit.

Advies

In Nederland zijn er verschillende klinieken voor plastische chirurgie. Om ervoor te zorgen dat je bij de juiste kliniek terecht komt en hiervoor de juiste zorg krijgt, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de verschillende klinieken. Er zijn namelijk talloze klinieken die niet aan de medische voorwaarden voldoen en waar je beter niet naartoe kan gaan. Een cosmetisch arts moet voldoen aan de NVCG-certificaat. Wanneer je twijfelt of de kliniek over de juiste keurmerk beschikt, kan je kijken nemen op de zelfstandige klinieken. Hier kan je kijken of de kliniek aan de juiste keurmerken voldoen en de juiste medische zorg kan leveren.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"