Hoe in Bitcoin handelen of beleggen zonder het in bezit te hebben

Het afgelopen decennium was geweldig voor Bitcoin vanwege de explosieve groei. De prijzen van deze virtuele munteenheid schoten omhoog, waardoor veel instellingen besloten er in die tijd in te investeren. Bitcoin is echter een complexe investering voor sommige kleine beleggers. Dat komt omdat Bitcoin historisch gezien onstabiel en duur is zonder steun van een financiële instelling.

U kunt echter in Bitcoin handelen of beleggen zonder er direct aan blootgesteld te zijn. En dit kan veiliger en beter zijn dan in het cryptokonijnenhol te duiken. Idealiter kunt u in deze virtuele valuta of blockchaintechnologie investeren zonder noodzakelijkerwijs de tokens in bezit te hebben. Hoewel dit u misschien niet beschermt tegen de kenmerkende volatiliteit van deze digitale munt, biedt het toch enige bescherming. Voor meer informatie over bitcoin, bezoek deze link genaamd immediate edge .

Maar zoals met de meeste investeringen, is diversificatie de beste optie. Dat betekent dat u deze virtuele valuta kunt kopen en verkopen op platforms zoals Big Money Rush terwijl u indirect een deel van uw geld investeert. Hier zijn enkele efficiënte manieren om in Bitcoin te handelen of te beleggen zonder de tokens in bezit te hebben.

Investeren in een bedrijf dat cryptovaluta bezit

Een geweldige manier om in deze virtuele valuta te handelen of te beleggen zonder de tokens in bezit te hebben, is uw geld uit te geven aan de aandelen van een bedrijf dat munten bewaart of crypto-gerelateerde diensten verleent. En er zijn veel bedrijven in verschillende sectoren die publiekelijk verhandeld worden. Dergelijke bedrijven kunnen Bitcoin op hun balans hebben staan. Anderen slaan cryptovaluta op voor klanten of bieden diensten aan waarbij klanten met Bitcoin betalen.

Bedrijven als MicroStrategy en Tesla hebben bijvoorbeeld directe investeringen in Bitcoin. Dergelijke instellingen bieden uitstekende investeringsmogelijkheden voor mensen die in deze virtuele valuta willen investeren zonder de tokens in bezit te hebben.

Investeren in bedrijven met aan Bitcoin-gerelateerde technologie

Experts beweren dat blockchain een groot potentieel heeft voor gebruik in verschillende economische en sociale sectoren. Als u dus een bedrijf kent dat blockchain gebruikt of technologie heeft die mensen associëren met de handel in Bitcoin, investeer er dan in.

Kijk ook naar bedrijven als PayPal en Square die gebruikers toestaan om Bitcoin te kopen op hun platforms. Zoek daarnaast naar bedrijven die zich richten op Bitcoin of die onderliggende technologieën bezitten die deze virtuele valuta ondersteunen. Bedrijven als Google, Microsoft en IBM gebruiken blockchain op verschillende manieren.

U kunt ook investeren in onderliggende hardware zonder de tokens in bezit te hebben. U kunt bijvoorbeeld investeren in een bedrijf dat grafische verwerkingseenheden maakt die computers nodig hebben om wiskundige puzzels in de blockchain op te lossen.

Idealiter is het beleggen in aandelen van een onderneming toegankelijker en veiliger dan het kopen en vasthouden van Bitcoins. Dat komt omdat een gewone effectenrekening de transactie door een financiële instelling kan vergemakkelijken. Zo geniet u van het gebruiksgemak en de extra veiligheid.

Een Bitcoinfonds gebruiken

U kunt ook beleggen in een fonds dat Bitcoin bezit. Momenteel hebben sommige spelers Bitcointrusts die kleine beleggers helpen. Beleggen in een cryptovalutafonds is iets wat de meeste particuliere beleggers wel kennen. Bovendien houdt het werken met een Bitcoin-fonds in dat u te maken krijgt met een fondsmaatschappij voor rekeninginformatie of vragen. U bent dus niet verantwoordelijk voor het opsporen van winsten, het instellen van wachtwoorden of het verzamelen van documenten bij het indienen van belastingaangiften.

De fondsen rekenen echter kosten aan voor deze diensten. Daarom is enige due diligence noodzakelijk voordat in een cryptovalutafonds wordt belegd.

Slotopmerkingen

Bitcoin en andere virtuele munten zijn relatief nieuw voor de meeste mensen. Bovendien is Bitcoin een volatiel digitaal actief. Bijgevolg willen veel mensen niet rechtstreeks in deze digitale munt investeren. In plaats daarvan zijn de meeste mensen op zoek naar indirecte Bitcoin-investeringen. Hoewel deze ideeën goede manieren bieden om in Bitcoin te investeren zonder de tokens in bezit te hebben, moeten ze worden onderzocht. Neem daarom uw tijd om meer te leren over indirecte manieren om te investeren voordat u de stap zet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"