Hoe werken odds bij wedden op sport?

Heb je je ooit afgevraagd wat odds eigenlijk zijn en hoe het werkt? Kansberekening is het bepalen van de waarschijnlijkheid dat een bepaalde gebeurtenis zich voordoet. Wat zijn bijvoorbeeld de kansen dat een voetbalteam een wedstrijd tegen een ander voetbalteam zal winnen? En hoe kom je achter deze berekeningen van kansen?

Dat gebeurt door allerlei analytische en statistische methodes op de gegevens toe te passen. Zodra de wedkantoren volledige gegevens hebben geproduceerd, melden zij gewoonlijk de resultaten van waarschijnlijkheid. Het gaat hier bijvoorbeeld over de waarschijnlijkheid dat een voetbalploeg een wedstrijd tegen een andere ploeg wint. Dit is wat wij odds of kansen noemen.

Omdat de meeste bookmakers dezelfde methoden gebruiken om de winkansen te berekenen, lijken de resultaten van de verschillende bookmakers op elkaar. Maar er zijn natuurlijk altijd aanbieders te vinden die betere kansen aanbieden. Het is daarom handig een vergelijkingssite te bezoeken om de allerbeste winkansen voor jouw specifieke weddenschap te vinden. Bij zowat elk online casino in Nederland kan je meer in detail lezen over weddenschappen en hoe winkansen werken.

Soorten weddenschappen

Als je een account hebt gemaakt om te beginnen met wedden, gaat alles soepeler. Eenmaal in de weddenschap pagina, kan je kiezen uit verschillende soorten weddenschappen om op te wedden met hoge kansen. Het meest voorkomend is het wedden op verschillende voetbalteams of wedstrijden waarvan je denkt dat ze zullen winnen.

Enkele andere weddenschappen om op te wedden zijn bijvoorbeeld, aantal doelpunten in de wedstrijd, eerste team dat scoort, doelpuntenmaker, resultaat na rust en meer. De meeste hiervan zijn best vanzelfsprekend, zoals de voorgaande. Maar er zijn ook ingewikkelder weddenschappen, zoals wedden met Aziatische handicap, of dubbele kansen bijvoorbeeld. Al deze worden in meer detail uitgelegd bij de bookmakers zelf.

Kansen vergelijken

Als je eenmaal hebt besloten op welke wedstrijd of wedstrijd je wilt wedden, kan je beginnen met het vergelijken van verschillende wedkantoren. Op die manier vind je de beste kansen. Daarom zijn vergelijkingssites zo nuttig. Ze helpen je gewoon de beste kansen te vinden en je kansen om te winnen te vergroten.

Zoals we al eerder zeiden, zijn er altijd gokbedrijven die betere kansen hebben dan andere gokbedrijven. Daarom raden we aan extra tijd te besteden aan het zoeken naar de beste kansen en niet te stoppen bij het eerste gokbedrijf. Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn de verschillen tussen de winkansen die door verschillende gokbedrijven worden aangeboden niet altijd even groot. Maar ze zijn er wel, zoveel is duidelijk. Aan jou als speler om diep te spitten en de buitenkansjes eruit te vissen.

Enkele zaken om te overwegen

  • Denk eraan alleen in te zetten als je weet dat je het je kunt veroorloven te verliezen.
  • Om het risico te vermijden zo veel/vaak te verliezen, wed je bij voorkeur op wedstrijden of competities waar je inzicht in hebt.
  • Wed nooit op wedstrijden of competities waar je niets over weet. Dan is het risico om te verliezen groter.
  • Denk er ook aan om niet te veel geld op één wedstrijd te zetten.
  • Gok niet als je geestelijke gezondheidsproblemen of verslavingen hebt.

Gokken is een grote verantwoordelijkheid, dus je moet je bewust zijn van de keuzes die je maakt als je gokt, vooral als je veel gokt. Om goed te zijn in wedden, moet je controle hebben over hoeveel geld je verdient en verliest. Dit is belangrijk voor verantwoord en bewust gokken. Vergeet niet dat gokken een leuk tijdverdrijf hoort te zijn, en niet per se om winst te maken.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"