Vijf levensmiddelen die de Nederlandse keuken bepalen

Wij vertellen hier over typische Nederlandse gerechten die ook voor jou bekend terrein zijn. Lees ook over het internationale karakter hiervan.

Dit is zo bijzonder aan de Nederlandse keuken

De Nederlandse keuken staat internationaal bekend om haar eenvoud en doeltreffendheid. Daarbij zijn er bepaalde producten die in elke keukenkast thuis horen of die regelmatig op tafel komen. Deze hebben Nederland op de kaart gezet en zijn ook internationaal bekend geworden.

Deze maaltijden thuis zijn perfect te combineren met online gokken. Volgens Tony Sloterman, de Product Eigenaar van Casino Bonuses Finders vormt dit de beste avond uit. Je ontvangt bijvoorbeeld een No Deposit Bonus, om met extra geld te beginnen.

Nederlanders zijn van originele erg internationaal georiënteerd en halen veel inspiratie uit de Mediterrane en Aziatische keuken. Toch wordt ook de nationale keuken niet vergeten.  Wij vertellen hier over vijf van die kenmerkende lekkernijen.

Allereerst het frietje met

Het overgrote deel van de wereld kiest ervoor om friet met ketchup te eten. Maar niet in Nederland. Dit aardappelproduct is niet compleet zonder een flinke klodder mayonaise. Het staat standaard op het menu bij snackbars, maar je kunt deze snack natuurlijk ook gewoon zelf maken. Deze warme hap wordt vaak gecombineerd met snacks zoals een frikandel en kroket.

De stroopwafel

Dit product kent internationale bekendheid en hoort eigenlijk bij elk kopje koffie. Het koekje is beschikbaar in de supermarkt en vult menig koektrommel. Ook in het buitenland is het al in de winkels te koop. Er bestaan zelfs extra grote stroopwafels. Nog lekkerder zijn de warme stroopwafels van de kermis. Daar is het vaak mogelijk koekkruimels te kopen – ook heerlijk zoet. Misschien niet het meest gezonde product in ons overzicht, maar wel eentje die niet mag ontbreken.

Stamppot

De stamppot is populair in de winter. Er bestaan tientallen varianten en iedereen maakt dit net even anders. Wat dacht je bijvoorbeeld van stamppot andijvie? Dat bestaat uiteraard uit gestampte aardappelen, met (rauwe) andijvie en vaak ook spekjes. Dit wordt soms afgemaakt met een stukje rookworst. Dit gerecht zorgt voor een goede bodem als het koud is in Nederland.

Vlees, groente en aardappelen

Dit is een traditionele avondmaaltijd die bij de meeste Nederlanders bekend is. Het is eenvoudig voor te bereiden en geschikt voor jong en oud. Daarnaast kenmerkt het zich natuurlijk doordat je er onbeperkt vleessoorten en groenten aan toe kunt voegen. Het is gezond en gemakkelijk naar smaak aan te passen.

Broodje kroket

Een kroket is iets dat lastig uit te leggen is aan buitenstaanders. Er zijn weliswaar varianten op in andere landen in West-Europa, maar je moet hem proberen om te begrijpen wat het is. De kroket komt met verschillende vullingen, dus het maakt niet uit of je nu houdt van kalfsvlees of rundvlees. Daarnaast zijn er speciale varianten zoals de van Dobben kroket. Met een beetje mosterd vormt dit de ultieme Hollandse lunch.

Haal jouw eten gewoon uit de muur

Wat buitenlanders tenslotte erg bijzonder vinden is dat het in Nederland mogelijk is om eten uit de muur te halen. Denk niet alleen het genoemde patatje met, maar ook een complete maaltijd bij de Chinees.

Nederlandse restaurants

De Nederlandse keuken lijkt misschien eenvoudig en is vaak minder populair dan de Griekse of Italiaanse, vooral in de horeca. Toch verschijnen er rond de wereld dus ook Nederlandse restaurants. Andere gerechten die hier geserveerd worden zijn onder meer hachee, stoofvlees en andere regionale gerechten. Daarbij mogen toetjes zoals hangop niet ontbreken. Dit vaak binnen echt Hollandse sfeer.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"