Last van verstoppingen in huis?

Iedereen heeft er wel eens last van gehad: een verstopping in het doucheputje, in de afvoer of in het toilet. Dit is erg vervelend, al helemaal als je niet weet hoe je de verstopping moet oplossen. Gelukkig heb je in Helmond genoeg ontstoppingsdiensten om uit te kiezen. Toch is het vele malen makkelijker dan je zelf het verstoppingsprobleem kan oplossen. Hieronder vind je een aantal tips en tricks waarmee je je verstopte afvoer, toilet en doucheput binnen no-time weer werkend krijgt. 

Afvoer in de keuken of badkamer ontstoppen

De afvoer in de keuken kan verstopt raken door etensresten die in de wasbak terecht zijn gekomen. Als gevolg blijven deze resten hangen en kunnen ze voor een verstoppen zorgen. In de badkamer kan de verstopping ontstaan door haren en zeepresten die in de afvoer blijven steken. Ook al kennen de verstoppingen andere oorzaken, ze kunnen wel op dezelfde manier worden behandeld. Zo kun je een verstopte afvoer oplossen door een flinke hand baking soda in de afvoer te gooien. Vervolgens giet je hier een liter heet water achteraan. Deze oplossing wordt voor veel huishoudelijke klusjes gebruikt en moet in dit geval ook effectief zijn. 

Een andere mogelijkheid is om een ontstoppingsveer te gebruiken. Deze veer kun je tot diep in de afvoer plaatsen. Als de veer op zijn plek zit kun je met draaibewegingen de verstopping loswrikken. Deze methode is effectief voor milde verstoppingen, maar voor hardnekkige verstoppingen heb je waarschijnlijk een andere oplossing nodig. Een krachtige ontstopper is hierbij een goede keuze. Met een ontstopper is je afvoer vrijwel direct vrij van haar- en etensresten. 

Eenvoudig je toilet ontstoppen met deze methoden

Het is uiteraard geen pretje als je toilet verstopt raakt. Voordat je in alle paniek van alles door de wc gaat spoelen, kun je eerst beter voelen of de verstopping binnen handbereik zit. Doe een rubberen handschoen aan en voel of je de verstopping kan verwijderen. In sommige gevallen is dit genoeg, maar als de verstopping dieper zit zul je met zwaarder geschut in de weer moeten gaan. 

Net zoals hierboven al werd benoemd kun je ook bij een verstopt toilet baking soda inzetten. In plaats van water te gebruiken meng je echter de baking soda met azijn. Je giet dit mengsel in de toiletpot en laat dit een paar minuten intrekken. Vul dan een emmer met heet water en voeg dit toe aan de baking soda en azijn. Vervolgens laat je dit een hele avond staan. Als je de volgende ochtend wakker wordt, kun je het mengsel door de wc spoelen. 

Last van een verstopt doucheputje? 

Een verstopping in het doucheputje wordt ook veroorzaakt door haren en zeepresten. Daarom werkt ook hier dezelfde techniek als bij de afvoer: voeg eerst toe baking soda toe aan het putje en laat er vervolgens heet water doorheen stromen. Ook de ontstoppingsveer is een goede manier om een verstopte doucheput op te lossen. Lijkt dit allemaal niet te werken? Dan heb je nog een ontstopper speciaal voor het verwijderen van haarresten. Deze ontstopper zal meteen het probleem oplossen. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"