Mei Plasticvrij

De maand mei staat in het teken van het verminderen van het (gebruik ) van plastic.

Boodschappen doen met je eigen tassen en groente/fruit zakjes. Het meenemen van je eigen verpakkingen voor het navullen van bijvoorbeeld (af)wasmiddel en allesreiniger of het kopen van producten zonder verpakking dragen hier aan bij.

Maar ook overstappen op andere alternatieve producten helpen je om plastic te reduceren. Wat dacht je van een blok haarzeep ipv een plastic fles shampoo. Deodorant in blik ipv in een spuitbus. Het gebruik van een herbruikbare waterfles ipv losse statiegeld flesjes kopen (kraanwater is goedkoper). Het gebruik van wasstrips of wasnoten ivm wasmiddel uit een fles/pak.En zo zijn er nog tal van andere voorbeelden,die je kunnen helpen om plastic afval te verminderen.

In Helmond vind je steeds meer winkels met onderstaande sticker op de deur. Hier kun je je eigen verpakking meenemen en laten (her) vullen.

Ook bij ons (Tiendas Diferentes) vind je deze sticker, want bij ons kun je je lege fles(af)wasmiddel of allesreiniger laten vullen. In het kader van Mei Plasticvrij hebben we diverse leuke aanbiedingen in onze winkel.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Tiendas Diferentes

De producten in het assortiment van Tiendas Diferentes zijn uniek, bijzonder & origineel. FairTrade | Duurzaam | ZeroWaste | Vegan | Biologisch | Handgemaakt