Met een SUP board het water op in Helmond

Ontdek de wateren van Helmond op een unieke manier door te gaan suppen! Stand up paddling, ook wel suppen genoemd, is een leuke en actieve manier om te genieten van de prachtige omgeving van Helmond. Of je nu alleen gaat of met vrienden, suppen is een geweldige manier om te ontspannen en in vorm te blijven.

Toegankelijke sport voor beginners

Het grote voordeel van suppen met een SUP board is dat het een zeer toegankelijke sport is. Het maakt niet uit of je een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, iedereen kan suppen! Daarnaast biedt deze sport een complete workout, omdat je tijdens het suppen zowel je bovenlichaam als je benen gebruikt. Door op het water te zijn, kun je jezelf bovendien helemaal losmaken van de dagelijkse stress en genieten van de natuur om je heen.

Suppen is ook gewoon heel erg leuk! Het is een activiteit die je met vrienden of familie kunt doen, en die voor jong en oud geschikt is. Huur een board en ga samen op ontdekkingstocht over de wateren van Helmond. Wie weet spot je wel wat bijzondere vogels of andere dieren tijdens je tocht.

Waar kun je suppen in Helmond?

Wil je graag suppen in Helmond? Dan is de Berkendonk dé ideale plek om te beginnen! Dit prachtige recreatiegebied biedt alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het water. Je kunt hier namelijk niet alleen suppen, maar ook zwemmen, zonnen, wandelen en nog veel meer.

De Berkendonk is een groot meer dat omringd wordt door groene natuur en strandjes. Hier kun je dus heerlijk ontspannen en genieten van het mooie uitzicht terwijl je aan het suppen bent. Daarnaast is het meer ook geschikt voor beginners, omdat het relatief rustig is en je hier rustig kunt oefenen met het opstaan en stabiliseren op je board.

Verschillende verhuurders en winkels in de buurt

Wil je graag een board huren om te gaan suppen op de Berkendonk? Dan ben je bij verschillende verhuurders aan het juiste adres! Zij bieden je alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het water, zoals een board, peddel en een reddingsvest. Bovendien kunnen ze je ook nog tips geven over mooie routes en de beste plekken om te suppen op de Berkendonk. Naast verhuurbedrijven heb je best wat zaken in de buurt die watersportartikelen zoals SUP boards verkopen, zoals Watersports4fun in best. 

Denk ook aan je veiligheid

Veiligheid staat natuurlijk voorop bij het suppen. Daarom is het belangrijk om altijd een reddingsvest te dragen en je te houden aan de verkeersregels op het water. Daarnaast is het handig om een leash te dragen, zodat je board niet zomaar weg kan drijven als je in het water valt.

Kortom, als je wilt gaan suppen in Helmond, is de Berkendonk een absolute aanrader. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor een geweldige dag op het water, of je nu een beginner of een ervaren sup-er bent!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"