Met klimaatverandering omgaan in Helmond; 5 tips

Ook Helmond heeft de komende jaren flink te maken met de gevolgen van klimaatverandering. Daarom is het zaak om een plan van aanpak te hebben zodat je nog steeds fijn kunt wonen in onze prachtige regio. In deze blog vind je 5 tips die op dit gebied behulpzaam zullen zijn.

Zonnepanelen halen

De eerste tip die we je mee willen geven is om zonnepanelen in Helmond te halen. Dit komt doordat je met zonnepanelen kunt profiteren van het feit dat het klimaat in Nederland steeds dichter bij het Middellandse zeeklimaat komt, wat inhoudt dat er vaker zon is. Je genereert dus meer energie met behulp van het zonlicht. Hierdoor heb je ook minder vaak last van een hoge energierekening, terwijl we het nog niet eens hebben gehad over dat je hiermee je ecologische voetafdruk beperkt.

Voor een warmtepomp gaan

Ga ten tweede voor een warmtepomp. De reden om dit te doen? Je hebt ineens een perfecte manier gevonden om je huis zowel warm te houden als in de zomer een koele temperatuur te bezorgen. Een ander voordeel? Warmtepompen zijn hartstikke duurzaam! Zo draag je je steentje bij aan een Helmond dat geen grote impact heeft op klimaatverandering. De kers op de taart is dat je warmtepomp ervoor zorgt dat je elke maand een laag bedrag kwijt bent aan energiekosten.

Aan je isolatie werken

Werk verder aan je isolatie. Waarom dit slim is? Hierdoor is je huis niet langer iets dat energie wegslurpt. Daarnaast blijft koele lucht ook gedurende de zomer makkelijker in je woning, waardoor je minder uitstoot hebt van bijvoorbeeld je warmtepomp of airco. Maar welke aspecten van je huis kun je het beste aanpakken? Denk hierbij aan het isoleren van je dak, muren en vloeren.

Meer met recyclen doen

Doe tevens meer met recycling. Hoe je dit het beste aanpakt? Het makkelijkste is om met afval scheiden te beginnen. Ook kun je in plaats van spullen weg te gooien kijken of je ze kunt geven of doneren aan winkels of goede doelen om ze zo een tweede leven mee te geven. Zo doe je ook nog eens mee aan de circulaire economie. Dit verkleint niet alleen de hoeveelheid afval die op de stortplaats belandt, maar bespaart ook waardevolle natuurlijke hulpbronnen.

Stemmen voor de toekomst

Laat tot slot je stem horen voor de toekomst. Waarom je dit moet doen? Door te stemmen, draag je bij aan het kiezen van leiders die beslissingen maken over belangrijke onderwerpen zoals klimaatverandering, onderwijs en gezondheidszorg. Je wil geen gemeenteraad hebben in Helmond die alleen maar aan de korte termijn denkt, want zo wordt onze prachtige stad een stuk minder leefbaar. Kijk daarom naar partijen en kandidaten die oog hebben voor klimaatverandering en de toekomst van de regio.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.