Nederland verkennen: Waarom kamperen het perfecte staycation-idee is

Er is geen betere manier om je eigen land te te verkennen dan door te kamperen. Of je nu voor het eerst gaat kamperen of een ervaren bent, kamperen in Nederland is een ideaal staycation-idee. Nederland is de ideale plek is om te kamperen met veel mogelijkheden om het platteland te verkennen. Bovendien vindt je in Nederland enkele van de charmantste steden van Europa, zodat je zowel de natuur als de cultuur van andere steden of provincies kan ervaren. Of je nu op zoek bent naar een lange kampeertocht of gewoon een weekendje weg, er zijn genoeg campings waar je uit kan kiezen. Dus waarom zou je Nederland niet verkennen door te kamperen?

De natuur verkennen: kamperen in Nederland

Voor veel mensen gaan natuur en kamperen hand in hand. Veel mensen kiezen voor kamperen in eigen land om te genieten van de natuur die hier te vinden is. Nederland staat bekend om zijn vele meren, waterrijke gebieden en bossen, waarvan je kan genieten. Bovendien kan je in Nederland uitstekend watersporten beoefenen. Er zijn veel kampeerplekken aan het water, zodat je kan genieten van een rustig verblijf in de natuur. Als je dus zoekt naar een camping aan het water Nederland, dan kan je deze gegarandeerd vinden.

De steden verkennen: kamperen in Nederland

Veel mensen zijn verbaasd dat een aantal van de leukste steden van Nederland ook geweldige plekken zijn om te kamperen. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag zijn populaire bestemmingen voor toeristen. Deze steden zijn ook perfect om te kamperen, je kan een camping zoeken in de buurt en hier overnachten. Met veel campings in de buurt van de steden kan je tegelijkertijd genieten van de cultuur van de steden en de rust van de natuur. Als je geïnteresseerd bent in kamperen in Amsterdam, zoek dan naar campings in de buurt van de stad of langs de rivier de Amsterdam. Hoewel je de beroemde grachten misschien niet kan zien vanaf de camping, zijn ze toch dichtbij. 

De juiste camping vinden

Nederland telt meer dan 300 campings, dus het zal niet moeilijk zijn de juiste camping voor jou te vinden. Of je nu geïnteresseerd bent in een meer afgelegen camping of een camping in de buurt van een stad, je hebt genoeg mogelijkheden.  Je kan ook talloze campings vinden aan het water als je watersporten wilt uitvoeren. Camping ‘t Hop is hier een goed voorbeeld van. Deze licht aan het slotermeer, vanuit de camping kan je dus makkelijk het water op. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"