Onze tips om je correct te kleden voor een huwelijk

Nu het trouwseizoen voor de deur staat, draait kleden voor een huwelijk meer om het hebben van een goede planning dan om improvisatie. Om een subtiel evenwicht te bereiken, is het de bedoeling te schitteren zonder de bruid te overschaduwen. Neem nota van onze adviezen in deze blog en bega geen onnodige blunders. 

Kleed je met elegantie 

Onder deze omstandigheden zijn elegantie en soberheid aan de orde van de dag: schedejurken, kokerrokken, getailleerde kledingstukken en andere stukken uit een verfijnde confectie zijn in orde.  Het is belangrijk om te korte, te laag uitgesneden, te nauwsluitende en te goedkope kleding te vermijden. Er is ook een voorschrift tegen opzichtige prints als camouflage en luipaardprints, die in strijd zijn met de stilistische conventies die je voor een bruiloft moet volgen.

Respecteer de sfeer van de bruiloft

Je kunt je outfit misschien ook kiezen aan de hand van de plaats van het huwelijk. Als de ceremonie in het buitenland plaatsvindt, is het zeer aan te bevelen de stilistische normen van het land te volgen. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld vereisen bruiloften een onberispelijke manicure en sculpturaal haar montage. In Frankrijk daarentegen vragen bruiloften om een moeiteloze elegantie. Een ander voorbeeld is dat een landelijke huwelijks omgeving beter met de bohemien stijl zou passen dan wanneer een huwelijk in een chic hotel is georganiseerd.

Pas je aan de dresscode als die er is

In sommige gevallen bepalen de bruid en bruidegom een dresscode, die op de uitnodiging staat.  Als dit het geval is, kun je beter meespelen om hen te plezieren, vooral als je een belangrijke gast bent, zoals een getuige, bruidsmeisje, familielid… Zelfs voor de kinderen geldt hetzelfde. Om voor kinderen gepaste kleding te vinden kun je het best kinderkleren en kinderschoenen van House of Kids proberen.

Verbod voor wit

Wit en zijn chromatische equivalenten zijn volgens de traditie gereserveerd voor de bruid. Alle andere kleuren zijn nu op bruiloften toegestaan, ook zwart, dat ooit verbannen werd. Lichte en kleurrijke tinten of zelfs bloemmotieven zijn meer geschikt in de zomer…en net zo elegant.

De juiste accessoires kiezen

Om je outfit op te laten vallen kun je wat accessoires uitproberen: een zomerse bruiloft hoed, wat met mate gedragen sieraden of een bloemenkroon om de romantische geest erin te houden. Misschien wil je ook een paar mooie hakken dragen om de look compleet te maken. Bewaar als laatste tip een paar ballerina’s in je tas voor het geval je voeten moe worden gedurende deze lange en beproevende dag.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"