Problemen met het internet? Dit zijn 4 tips om dat op te lossen

Hoe is het internet bij jouw thuis? Nu we een stuk meer thuis werken of studeren, is het belangrijk dat de internet verbinding sterk genoeg is. Door onze afhankelijkheid van het internet is het belangrijk dat alles goed loopt. Maar wat als je problemen ervaart met je internet? Gelukkig zijn er enkele eenvoudige manieren om deze problemen op te lossen. In dit artikel delen we vier handige tips om jouw internet problemen aan te pakken.

Controleer je verbinding en apparaten

De eerste stap om problemen op te lossen is om te controleren of je daadwerkelijk verbonden bent met het internet. Controleer of je modem en router zijn ingeschakeld en of alle kabels correct zijn aangesloten. Soms kan het helpen om deze apparaten even uit en weer aan te zetten om zo een nieuwe verbinding te maken. 

Daarnaast is het belangrijk om te controleren of alle apparaten die verbonden zijn met het internet goed functioneren. Als slechts één apparaat problemen heeft, ligt het waarschijnlijk aan dat ene apparaat en niet aan de internetverbinding zelf. Door dit te checken voorkom je dat je alles om hoeft te gooien.

Reset je modem en router

Als het probleem niet is opgelost dan kan het helpen om de modem en router te resetten. Door deze apparaten opnieuw op te starten, worden storingen of haperingen verholpen en kan er een nieuwe en stabiele verbinding gemaakt worden. 

Om je modem en router te resetten, hoef je ze alleen maar even uit het stopcontact te halen, een paar minuten te wachten en ze vervolgens weer aan te sluiten. Wacht even tot alle lampjes op de apparaten weer zo branden als ze moeten voordat je opnieuw probeert verbinding te maken.

Controleer je internetprovider

Als je na het controleren van je verbinding en het resetten van je modem en router nog steeds problemen hebt met je internet, kan het zijn dat er een probleem is bij je internetprovider. Check de website van je provider of bel de klantenservice om te zien of er storingen bekend zijn in jouw regio.

Youfone is een betrouwbare internet provider waar weinig storingen voorkomen. In het geval dat er een probleem is kun je hun klantenservice bellen om hulp te vragen. Zij kunnen je helpen bij het identificeren en oplossen van eventuele problemen met je internetverbinding.

Overweeg glasvezel als oplossing

Als je regelmatig last hebt van trage internetverbindingen of storingen, dan kan het zo zijn dat de huidige internetverbinding niet voldoende is voor jou gebruik. In dat geval kan glasvezel een goede oplossing zijn om vertragingen tegen te gaan.  

Glasvezel internet is heel veel sneller dan traditionele kabel- of DSL-verbindingen. Hierdoor kun je genieten van een stabiele en snelle internetverbinding en weet je zeker dat je kunt genieten van goed internet. Ook bij ons in de buurt wordt glasvezel aangeboden. Je kunt je informeren naar de aanbieders in de buurt en je oriënteren op het glasvezel Helmond aanbod in jouw buurt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.