Succesvolle ICT’er worden? Dit zijn goede tips

Wil jij graag werken in de wereld van ICT? De vraag naar personeel in deze sector is hoog, waardoor dit veel zekerheid biedt op een leuke baan. Maar voordat je bij een organisatie of als zelfstandige aan de slag kunt gaan in dit vakgebied, is het eerst handig om te weten hoe jij een succesvolle ICT’er wordt. Er zijn een aantal tips die hierbij goed van pas komen. Welke tips dit zijn? Je leest het hier!

 

Kies een bepaalde richting

Een goede tip om een succesvolle ICT’er te worden is door een bepaalde richting te kiezen. ICT is namelijk ontzettend breed. Kijk naar waar je goed in bent en wat je in de afgelopen tijd bij je opleiding of huidige functie geleerd hebt. Wat vind je het leukste om te doen en wat zijn jouw sterkste kanten? Op basis hiervan wordt het makkelijker om te bepalen welke richting je het beste op kunt gaan.

 

Ben je een vrouw met een achtergrond in de ICT? Laat je dan ook vooral niet tegenhouden met het succesvol worden in deze sector. Hoewel het percentage aan mannen nog steeds een stuk hoger ligt dan vrouwen, zijn er ook genoeg mogelijkheden voor vrouwen in de ict.

 

Blijf up-to-date

ICT is een zeer innovatieve sector. Om succesvol te worden in deze sector, is het van belang om up-to-date te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Wanneer je hiervan op de hoogte blijft weet je wat er speelt en hier kun je veel profijt van hebben. Deze nieuwe kennis is namelijk goed in te zetten bij jouw werkzaamheden, waardoor je een nog groter talent wordt. Naast up-to-date blijven van de laatste trends en ontwikkelingen is het ook altijd goed om door te blijven leren. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld interne of externe trainingen of cursussen te volgen. De opgedane kennis is dan direct toe te passen in de praktijk. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging, dan is het een aanrader om te kiezen voor een werkgever die ontwikkelingsmogelijkheden aanbiedt.

 

Zet je netwerk goed in

Netwerken is ontzettend belangrijk om successen te behalen als ICT’er. Of je nu een eigen onderneming start in deze wereld of voor een werkgever aan de slag gaat: je netwerk komt goed van pas. Om nieuwe uitdagingen te vinden, maar ook om relaties te onderhouden en nieuwe dingen van anderen te leren. Zet je netwerk dus vooral in, want dit kan jou enorm helpen in je carrière.

 

Wees zichtbaar online

Een succesvolle ICT’er worden doe je ook door zichtbaar te zijn online. Dat betekent dat het handig is om te beschikken over een LinkedIn profiel, zodat mensen je kunnen vinden en weten wie je bent. Zet op dit platform ook vooral neer waar je goed in bent, wat je vaardigheden zijn en of je openstaat voor nieuwe uitdagingen of niet. Wie weet rolt hier wel iets moois uit.

 

Met behulp van deze tips doe je er alles aan om jezelf succesvol te maken als ICT’er. En hoe succesvoller je bent, hoe groter de kans dat je in jouw werkleven aan mooie projecten komt te werken. Momenteel op zoek naar een nieuwe uitdaging in deze innovatieve sector? Bekijk dan gauw deze toffe vacatures in ICT.

 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"