Tips voor het kopen van een tweedehandsauto

Van plan om een nieuwe auto te kopen? Dan is het natuurlijk een optie om een gloednieuwe auto te kopen, maar ook een tweedehandsauto is een mogelijkheid. Het kopen van een tweedehandsauto kan jou flink wat geld besparen, waardoor het zeker iets is om over na te denken. Om de zoektocht naar een tweedehandsauto zo makkelijk mogelijk voor je te maken, zetten wij hieronder wat handige tips op een rijtje.

Je budget bepalen

Voordat je op zoek kunt gaan naar de perfecte tweedehandsauto, is het slim om je budget te bepalen. Door een maximumbudget op te stellen kun je gerichter op zoek gaat naar een auto die binnen dit budget past. Zo voorkom je dat je hier zomaar overheen gaat. Bovendien wordt het zo makkelijker om auto’s met elkaar te vergelijken en komen auto’s met een veel hogere prijs niet aan bod.

Zoek uit waar je de auto gaat kopen

Ben je op zoek naar een tweedehandsauto, dan is het goed om te kijken naar waar je dit kunt aanschaffen. Je mogelijkheden zijn hierbij namelijk eindeloos. Voor een tweedehandsauto kun je kijken op een platform als Marktplaats, maar ook bij een dealer, garage, autohandelaar of particulier is het mogelijk. Kies je ervoor om je tweedehandsauto uit te zoeken bij een dealer, garage of autohandelaar, dan profiteer je vaak van een garantie.

Controleer de auto goed

Wat altijd slim is bij de aankoop van een tweedehandsauto, is deze controleren. Je wilt tenslotte dat je een goede investering doet en niet dat je straks voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het is daarom handig om een check te doen. Check de banden, verlichting en airco en kijk of er geen schade aan de auto zit die niet vermeld is. Wacht met kopen als je ergens over twijfelt. Maak pas de keuze om een auto te kopen als je er voor de volle 100% achterstaat.

Sluit een verzekering af voor je auto

Heb je een auto gekocht? Dan ben je er nog niet. Voordat je de weg op mag, is het namelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Op deze manier kun je veilig en verzekerd de weg op. Er zijn diverse verzekeringsvormen waar je uit kunt kiezen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een WA verzekering, beperkt casco en een All Risk verzekering. Welke verzekering voor jou het meest geschikt is, hangt onder andere af van hoe oud de auto is.

Is de auto jonger dan 6 jaar? Dan is het slim om voor een All Risk verzekering te gaan. Als de auto tussen de 6 en 12 jaar oud is, kan beperkt casco verzekeren een goede optie zijn. Wanneer de auto ouder is dan 12 jaar, dan is een WA verzekering een aanrader.

Met behulp van deze tips kun jij de ideale tweedehandsauto voor jezelf kopen. Verdiep jezelf hier goed in vergelijk diverse auto’s met elkaar. Wees kritisch en koop alleen een auto als je er volledig achterstaat. Dan kun je er zo lang mogelijk van genieten!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"