Top 10 onveiligste wegen in Helmond

Net als overal in Nederland, kent ook Helmond de meest verschrikkelijke wegen. Deze wegen zijn namelijk dusdanig gevaarlijk, dat er met enige regelmaat een melding op 112 nieuws uit Helmond wordt gedaan van een ongeluk. Waar het de ene keer goed afloopt, zijn er ook verschillende ongelukken gebeurt met fatale afloop. Om je een idee te geven welke wegen er allemaal onveilig zijn, hebben we een top 10 voor je gemaakt.

Het is dus verstandig om bij deze 10 onveiligste wegen in Helmond extra goed op te letten en zelfs iets voorzichtiger te gaan rijden. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om deze wegen te mijden mocht dit mogelijk zijn qua route.

De 10 gevaarlijkste wegen van Helmond op dit moment zijn:

  1. Wolfsputter Baan
  2. Hobbemalaan / Paulus Potterlaan
  3. Nachtegaallaan, zoals dit ongeluk
  4. Straakvense Bosdijk 
  5. Oostende
  6. Mierloseweg
  7. Engelseweg
  8. Burgemeester van Houtlaan
  9. Hoofdstraat
  10. Beemd

Misschien zeggen niet alle plekken je direct iets, maar zorg er daarom dus extra voor dat je goed oplet wanneer je één van deze plekken moet passeren. Uiteraard kan het altijd gebeuren dat een ongeluk plaatsvindt, maar wanneer je het weet, is het belangrijk om nog een keer extra naar link of rechts te kijken. Voor je het weet zit er namelijk iemand tegen je auto aan of andersom natuurlijk.

Wat te doen bij een ongeluk

Een ongeluk hoeft niet altijd te betekenen dat jij degene bent geweest die fout zat. Je bent immers ook voor een groot deel afhankelijk van je medeweggebruikers, waardoor het dus kan voorkomen dat er iemand zonder dat je het zo snel doorhebt tegen je aanzit. Het is dan belangrijk om in geval van nood direct een 112 melding te maken. 112 meldingen worden namelijk niet alleen doorgezet naar de politie, maar er komt dan ook een ambulance ter plaatse om waar nodig direct zorg te verlenen.

Schakel ook je verzekering in

Heb jij een ongeluk veroorzaakt, dan is de kans vrij groot dat de andere partij flinke schade heeft opgelopen. Wanneer je WA verzekerd bent, wat overigens verplicht is, worden de kosten van de tegenpartij vergoed. De kosten voor eventueel herstel en reparatie aan je eigen auto die je zelf te bekostigen. Het kan dus verstandig zijn om goed te kijken wat de waarde van je auto nog is, zodat je je verzekering wellicht wat kunt aanpassen. Het is natuurlijk ontzettende zonde dat je een flinke kostenpost hebt, terwijl dit met de juiste dekking grotendeels voorkomen had kunnen worden. Over de schade van de ander hoef je je gelukkig geen zorgen te maken. Wel zal dit betekenen dat je no-claimkorting wordt verlaagd.

Schade aan de natuur

Naast lantaarnpalen, staan er natuurlijk ook bomen langs de kant van de weg. Wanneer je een boom raakt, kan het zo zijn dat je ook deze kosten moet vergoeden. Dit loopt vaak via de gemeente en wordt door de politie bij ze gemeld. Op basis van de informatie die ze dan ontvangen kan het zijn dat ze ter plaatse gaan kijken hoe groot de schade is, maar kan het ook zijn dat ze het schriftelijk afdoen. Houd hier dus wel rekening mee.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"