Verkopen op Amazon wordt steeds populairder onder Helmondse ondernemers

Als winkel of webshop in Nederland is Amazon een aantrekkelijke optie om je producten aan een groot publiek te verkopen. Amazon heeft wereldwijd meer dan 300 miljoen actieve klanten en biedt een enorme marktplaats voor verkopers om hun producten aan te bieden. In dit artikel bespreken we hoe je als winkel of webshop in Nederland producten kunt verkopen via het platform van Amazon en waarom steeds meer Helmondse ondernemers hiervoor kiezen.

Stap 1: Maak een verkoopaccount aan op Amazon

Het eerste wat je moet doen om producten te verkopen op Amazon, is een verkoopaccount aanmaken. Je kunt kiezen tussen een individueel account of een professioneel account. Het individuele account is gratis, maar je betaalt een vergoeding per verkocht item. Het professionele account kost € 39 per maand, maar je betaalt geen vergoeding per verkocht item. Er zijn nog wat meer regels, je kunt alles over verkopen via Amazon lezen door op de link te drukken. Zo ben je als ondernemer op de hoogte van alle vereisten en mogelijkheden voor jouw fysieke winkel of webshop.

Stap 2: Kies de juiste categorie voor je producten

Zodra je een verkoopaccount hebt aangemaakt, moet je de juiste categorie voor je producten kiezen. Amazon heeft een uitgebreide lijst met categorieën waaruit je kunt kiezen. Kies de categorie die het beste past bij je producten en zorg ervoor dat je alle benodigde informatie, zoals productomschrijvingen en afbeeldingen, correct en volledig invult.

Stap 3: Registreer je bij de KvK en vraag een Btw-nummer aan

Als je producten verkoopt via Amazon, moet je geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel (KvK) en een Btw-nummer hebben. Dit is nodig om aan de wettelijke eisen te voldoen en om BTW af te kunnen dragen.

Stap 4: Monitor en optimaliseer je verkoopprestaties

Tot slot is het belangrijk om je verkoopprestaties te monitoren en waar nodig te optimaliseren. Het kan ook goed werken om in contact te komen met andere Helmondse ondernemers om te zien hoe zij verkopen op Amazon aanpakken. Overweeg om wat netwerk verenigingen te benaderen. Daarbij is er handige tooling ontwikkelt waarmee je verkoopprestaties en optimalisatie inzichtelijk krijgt, kijk bijvoorbeeld eens naar https://e-tailize.com/nl/.

Stap 5: Maak je producten zichtbaar

Als je producten hebt toegevoegd aan je Amazon-verkoopaccount, moet je ervoor zorgen dat ze zichtbaar zijn voor potentiële klanten. Dit kun je doen door ze te promoten via advertenties op Amazon, maar ook door ze te optimaliseren voor zoekmachines. Dit betekent dat je de juiste zoekwoorden moet gebruiken in je producttitels, beschrijvingen en tags.

Stap 6: Verstuur je producten naar Amazon

Als je een bestelling hebt ontvangen via Amazon, moet je het product versturen naar het magazijn van Amazon. Amazon biedt twee verzendopties: verzending door de verkoper en verzending door Amazon. Bij verzending door de verkoper moet je zelf het product verzenden naar het magazijn van Amazon. Bij verzending door Amazon stuur je je producten naar een Amazon-magazijn en Amazon regelt de rest.

Stap 7: Verkoop je producten en behandel klantenservice

Als je producten eenmaal zichtbaar zijn op Amazon en je ze hebt verstuurd naar het magazijn van Amazon, kun je beginnen met verkopen. Zorg ervoor dat je goede klantenservice biedt en eventuele vragen of klachten snel en adequaat afhandelt. Dit is belangrijk om goede beoordelingen te krijgen, wat weer kan leiden tot meer verkopen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"