Waarom beginnen met beleggen?

Steeds meer mensen uit Helmond en omgeving beginnen met het beleggen in aandelen, cryptovaluta of een ander beleggingsproduct. Sander Pieters van beleggenvoorbeginners24.nl geeft in dit artikel uitleg over de reden waarom steeds meer mensen beleggen en waarom dit interessant kan zijn voor jou!

Stappenplan voor je gaat investeren

Ondanks dat het heel interessant kan zijn om te beleggen, moet je wel bekend zijn met de risico’s.  Zo kan er rendement worden behaald op het geld dat je investeert, maar er bestaat ook een risico dat je je inleg verliest. Als je een persoon bent die niet met deze onzekerheid kan omgaan, is het waarschijnlijk niet iets voor jou.

Daarnaast is het belangrijk om een doel te bepalen. Wil je beleggen voor je pensioen of sparen voor je kind? Door een doel te stellen kan je meer/minder risico nemen en kan je je vasthouden op de lange termijn doelen in plaats van korte winsten en verliezen.

Bovendien is het goed om te kiezen in welk beleggingsproduct je wil gaan investeren. Kies je voor aandelen? Dan moet je in dit onderwerp verdiepen, weten hoe je technische analyses moet maken en de juiste aandelen broker kiezen. Wanneer je in cryptovaluta wil investeren moet je bekijken wat de best exchange is en bekend zijn met de grotere dalingen en stijgingen vergeleken met aandelen.

Sparen of beleggen?

Dit is een vraag die veel mensen zich afvragen de afgelopen jaren. Dit komt met name dat je geen rente krijgt als je je geld op de bank laat staan. Door de inflatie wordt je geld dus minder waard als je het op je rekening laat staan. Door middel van beleggingen kan je meer rendement behalen en maak jij je kapitaal groter. Wel is het slim om altijd een spaarbuffer te hebben en alleen te beleggen met geld dat je kan missen.  Als je namelijk op korte termijn geld nodig hebt, moet je een bepaald bedrag op je rekening hebben om dit te betalen. Ook moet je, zoals hierboven al is vermeld, bekend zijn met de risico’s van het investeren.

Start met een klein bedrag

Wanneer jij wil beleggen als beginners is het verstandig om te starten met een klein bedrag. Zo kan je leren hoe het investeren in zijn werk gaat en loop je in het begin niet het risico dat je teveel geld in de verkeerde beleggingsproducten investeert. Open een rekening bij DEGIRO of Etoro om te handelen in aandelen of kies voor Bitvavo als je wil handelen in cryptovaluta.

Hoewel er veel voordelen zijn is het goed dat je je gaat verdiepen in het beleggingsproduct. Start met een klein bedrag, stel van te voren doelen voor jezelf en investeer alleen een bedrag dat je kan missen. Zo beperk je het risico op (grote) verliezen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00