Waarom Bitcoin een risicovolle investering is

Bitcoin wint snel aan populariteit in de hedendaagse wereld. In westerse landen komen er dagelijks steeds meer geldautomaten bij die het mogelijk maken om met deze digitale munt te handelen. Het aantal winkels dat Bitcoin-betalingen accepteert, groeit ook. Ook grote instellingen investeren in deze digitale activa.

Vandaag de dag kunt u probleemloos Bitcoin kopen op een platform als Bitcoin Prime-app met fiatgeld. Misschien zijn deze ontwikkelingen de reden voor de spectaculaire prijsstijging van Bitcoin, waarbij de toenemende acceptatie in de mainstream sectoren de populariteit van Bitcoin vergroot. Bitcoin blijft echter een risicovolle investering. Dit is waarom.

Hoge volatiliteit

Bitcoin is waard wat andere mensen ervoor willen betalen. Daarom schommelt de prijs van Bitcoin wild en onvoorspelbaar. Beleggingsexperts en financiële analisten kunnen de waarde van Bitcoin niet nauwkeurig voorspellen. Dat komt omdat zelfs factoren buiten de cryptomarkt de prijs van Bitcoin beïnvloeden.

In wezen is het bijna onmogelijk om de koers van Bitcoin in de komende 24 uur te voorspellen. Enkele van de oorzaken van de volatiliteit van de Bitcoin zijn:

  • Openbare aankondigingen
  • Media-aandacht en verslagen
  • Acties van mensen met aanzienlijke Bitcoin bezittingen of walvissen

Grote handelsvolumes, de integratie van Bitcoin met andere bedrijven, en de wetgeving van regelgevende instanties kunnen ook de prijs van Bitcoin beïnvloeden. Daarom moeten mensen de volatiliteit en implicaties van Bitcoin begrijpen voordat ze erin investeren, want het verhoogt het risico om geld te verliezen.

Onzekere regelgeving

Bitcoin is momenteel onder- of ongereguleerd. Sommige overheden zijn op zoek naar manieren om deze digitale munt te controleren of te reguleren. De regulering van Bitcoin kan echter van invloed zijn op het toekomstige gebruik en de ontwikkeling ervan. China heeft bijvoorbeeld Bitcoin verboden. Aan de andere kant heeft El Salvador Bitcoin aanvaard als wettig betaalmiddel. In Canada en de VS behandelen regelgevende instanties Bitcoin als eigendom of grondstof. In Rusland, Japan en de Europese Unie is Bitcoin een munteenheid.

Idealiter is de huidige status van Bitcoin in sommige landen onbekend. De mensen weten niet zeker of hun regeringen Bitcoin uiteindelijk zullen erkennen en accepteren of verbieden. Als u nu in Bitcoin investeert, riskeert u dus geld in een avontuur met een onbekende uitkomst. En dat maakt Bitcoin in de meeste landen een riskante investering.

Bitcoin kan aan vraag inboeten

Er is geen garantie dat mensen altijd Bitcoin zullen willen kopen of bezitten. Bitcoin is een relatief nieuwe technologie of product. Bijgevolg moet deze digitale munt nog op grote schaal worden aanvaard. Het gebruik ervan en de vraag ernaar hangen af van de onderliggende technologie. En deze technologie moet nog het vertrouwen winnen van grote risicomijdende beleggers en instellingen.

Op dit moment lopen de realtime-infrastructuur en -technologie achter doordat mensen problemen hebben met Bitcoin. Zo zijn sommige handelsplatforms en digitale portefeuilles op een bepaald moment niet in staat geweest om grote transactievolumes te verwerken.

Bovendien heeft Bitcoin geen wereldwijd aanvaard gebruik, wat bijdraagt tot zijn volatiliteit. Als verschillende regeringen wetgeving aannemen die Bitcoin verbiedt, zal de vraag ernaar afnemen. En dit zal de waarde ervan doen dalen, wat aanzienlijke verliezen kan veroorzaken voor degenen die erin investeren.

Cyberveiligheidsrisico’s

Sommige hackers hebben cryptobeurzen geïnfiltreerd en zijn er met tokens van rekeninghouders vandoor gegaan. U kunt het geld dat u in Bitcoin investeert dus verliezen als hackers inbreken in de cryptovalutabeurs die u gebruikt om uw Bitcoins te stelen.

Ook kunt u de sleutels van uw digitale portefeuille verliezen, wat betekent dat u geen toegang meer hebt tot de tokens in de portefeuille en ze niet meer kunt uitgeven. Bovendien kan iets de koude portefeuille die u gebruikt om uw Bitcoins op te slaan, beschadigen. Idealiter moet u voorzichtig zijn bij het kiezen en gebruiken van cryptobeurzen en portefeuilles om ervoor te zorgen dat niemand uw Bitcoins kan stelen.

Slotopmerkingen

Bitcoin is zonder twijfel een risicovolle investering. Sommige mensen hebben echter goede rendementen behaald met hun investeringen in Bitcoin. Misschien is het essentieel om de risico’s te begrijpen voordat u in deze digitale valuta investeert. Op die manier vermijdt u ze en verhoogt u de kansen om veel te verdienen aan uw crypto-investering.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"