Waarom zou je een schort moeten gebruiken tijdens het koken?

In Helmond zijn er waarschijnlijk niet veel mensen die tijdens het koken een schort dragen. In principe kan dat wel logisch zijn, vooral omdat de keukenschorten vaak nogal lelijk zijn. Maar dit kan opgelost worden! Via schorten bedrukken is het namelijk mogelijk om helemaal zelf zo’n handige accessoire te ontwerpen. Door hiervan gebruik te maken, zul je dus een schort kunnen dragen in je keuken die je hoe dan ook mooi vindt. Je hebt immers zelf voor het ontwerp gezorgd! Bovendien zul je door de bedrukte schort te dragen ook nog eens de onderstaande voordelen van het dragen van een keukenschort tijdens het koken ervaren. Zo sla je dus eigenlijk twee vliegen in één klap, want je ziet er ook nog eens goed uit!

Bescherming tegen kleding

Een van de meest frustrerende dingen voor een chef-kok is dat zijn pas gekochte chef-koksjas wordt geruïneerd door wat per ongeluk morsen. Hoeveel jaar ervaring je ook in de keuken hebt, je kunt er niet omheen. Ook al ben je geen chef-kok, alsnog wil je liever niet dat je kleding vies wordt tijdens het koken. Wat je daarom kunt doen, is ervoor zorgen dat je beschermd bent tegen dit soort ongelukken. Een keukenschort kan je op maat gemaakte koksbuis beschermen en je de moeite besparen om schoon te maken en vlekken te verwijderen.

Handhaving van voedselhygiëne

In de wereld van vandaag is het handhaven van voedselhygiëne een absolute must. En om een ​​goede hygiëne en voedselveiligheid te garanderen, moeten koks schorten dragen. Dit zorgt ervoor dat er geen verontreiniging op het voedsel valt, wat het geval zou zijn als koks gewone kleding zouden dragen. Doeken kunnen ook de hele dag door ziektekiemen verzamelen zonder dat je het weet. En als je je gewone kleren aanraakt en dan met die hand het eten aanraakt, is dat echt een no-go. Het dragen van een schort is de gemakkelijkste manier om het risico te beperken dat je voedsel wordt besmet door ziektekiemen in je kleding.

Mogelijkheid tot opbergen

Om te koken als een pro, moet je altijd voorbereid zijn als een pro. Professionele keukens zijn een zeer veelzijdige ruimte en een chef-kok moet altijd voorbereid zijn op elke taak. Hier komt een kookschort om de hoek kijken. Als je bijvoorbeeld iets heel heets van het fornuis moet pakken, is het altijd een goed idee om een ​​handdoek bij je te hebben. En in dat soort gevallen is het handig om er een in je keukenschort te stoppen. Een schort kan je namelijk de mogelijkheid geven om dingen erin op te bergen, hartstikke handig!

Fashion statement

Elk voordeel hoeft niet altijd te draaien om de functionaliteit van het product. En een fashion statement maken met je schort bewijst dat punt. Elke persoon heeft zijn eigen unieke stijl van koken en creëren. Misschien wil je die van jou in je keuken uiten door een fashion statement te maken. Het is dan zeker een aanrader om te kiezen voor het bedrukken van je eigen keukenschort, wat eerder ook al genoemd is.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00