Wanneer moet je het dakraam laten vervangen?

Een dakraam van hoogwaardige kwaliteit kan heel wat jaren meegaan. Toch is het op den duur toe aan vervanging. Maar hoe weet je of het raam in jouw dak al moet worden vernieuwd? Je leest het in het onderstaande artikel. We delen tevens welke voordelen een nieuw dakraam allemaal met zich meebrengt.

Veroudering van het dakraam

Na hoeveel jaar een dakraam verouderd is, is afhankelijk van een aantal zaken. Denk aan de weersomstandigheden en het onderhoud. Bij normale omstandigheden moet je na 30 tot 40 jaar een VELUX dakraam vervangen. Soms is vervanging al eerder nodig, omdat het dakraam niet goed wordt onderhouden. Om het raam langer in topconditie te houden, is het essentieel om zowel de binnen- als de buitenkant regelmatig schoon te maken. Voorkom dat vuil zich ophoopt bij de scharnieren, vergrendelingen en sleuven. Daarnaast kan een dakraam worden bestempeld als ‘verouderd’ wanneer het een zeer lage isolatiewaarde heeft.

Aantasting door vocht

Is jouw dakraam aangetast door vocht? Dan is het zeker toe aan vervanging. Er is nog geen sprake van een duidelijk lek, maar er zijn al wel signalen van vochtproblemen. Bijvoorbeeld aan het dakbeschot aan de binnenzijde. Wacht niet te lang en plan snel een afspraak in.

Vorm van lekkage

Bij lekkage is het dakraam overduidelijk toe aan vernieuwing. Een lek dakraam is soms minder zichtbaar dan je wellicht denkt. Er kan namelijk een klein lek ontstaan in het dubbele glas, waardoor het zicht langzaam slechter wordt. Er vallen geen grote druppels water op de grond, maar het is wel noodzakelijk om het dakraam spoedig te laten vervangen.

Voordelen van een nieuw dakraam

Het laten vervangen van je oude dakraam voor een nieuwe variant brengt diverse voordelen met zich mee. Om te beginnen kan het gevolgschade voorkomen wanneer er sprake is van een lek, vochtproblemen of andere beschadigingen. Daarnaast hebben nieuwe generatie dakramen een hoge isolatiewaarde. Door het HR++ glas kun je besparen op de energiekosten. Vernieuwde dakramen hebben bovendien veel minder onderhoud nodig en gaan toch heel wat jaren mee. Wanneer je kiest voor nieuwe generatie dakramen van VELUX, geniet je van nog meer daglicht door het extra grote glasoppervlak. Hiermee geef je de woning een luxe upgrade.

Laten vervangen door een specialist

Het is belangrijk om je dakramen te laten vervangen door een specialist. Dakraam Garant is een officiële verkooppartner van VELUX en heeft veel ervaring met het (de)monteren van deze dakramen. Bij een specialist profiteer je bovendien van lange garantie.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"