Wat doen slotenmakers om inbraken in Helmond te verminderen?

In Helmond is de zorg over inbraakstatistieken groeiende, aangezien recent onderzoek heeft aangetoond dat het aantal geslaagde inbraken in Helmond boven het nationale gemiddelde ligt. Dit alarmerende feit benadrukt de noodzaak voor betere beveiliging bij huizen en bedrijfspanden om de inwoners van Helmond te beschermen. Hierin spelen de lokale slotenmakers een belangrijke rol bij het versterken van de beveiliging van woningen en bedrijven. Deze professionals zijn niet alleen belangrijk in het direct reageren op inbraak incidenten, maar helpen ook bij het informeren en preventief vervangen van sloten om het de inbrekers moeilijker te maken.

Inbraakstatistieken in Helmond: Een vergelijking met nationale trends

In 2023 slaagde in Helmond een hoog percentage van de inbraakpogingen, namelijk 77,86%, terwijl het landelijk gemiddelde op 76,5% lag. Dit betekent dat van de 140 pogingen tot inbraak in Helmond, 109 daadwerkelijk succesvol waren. Deze cijfers wijzen op een grote uitdaging op het gebied van stedelijke veiligheid en onderstrepen de noodzaak voor geavanceerde beveiligingsstrategieën​​.

Slotenmakers in Helmond hebben een super belangrijke rol bij het aanpakken van deze uitdaging. Ze bieden in samenwerking met Locksmith bonafide slotenmakers diensten aan voor transparante prijzen. Hiermee proberen ze de inbraakcijfers in Helmond en omgeving te verlagen.

Meest voorkomende dagen en tijden voor inbraakpogingen

Het patroon van inbraakpogingen laat zien dat bepaalde dagen en tijden gunstiger zijn voor inbrekers. Vooral op donderdagen en tijdens feestdagen, zoals Tweede Paasdag, zien we een piek in inbraak activiteiten. Deze dagen bieden inbrekers blijkbaar meer kansen vanwege minder alertheid en afwezigheid van bewoners. Het is daarom van groot belang dat slotenmakers en bewoners extra waakzaam zijn tijdens deze specifieke tijden en eventueel extra maatregelen nemen zoals tijdelijke versterking van beveiliging of extra controles. Inbraken vertonen ook een opvallende toename tijdens vakantieperiodes, wanneer veel mensen hun woningen verlaten. Deze momenten van afwezigheid bieden inbrekers een ideale gelegenheid om toe te slaan. Om de veiligheid te waarborgen, is het raadzaam dat bewoners tijdens vakanties extra voorzorgsmaatregelen treffen, zoals het vragen aan buren om een oogje in het zeil te houden of het instellen van tijdschakelaars voor verlichting.

Preventieve maatregelen en veiligheidstips van slotenmakers

De lokale slotenmakers benadrukken het belang van preventieve maatregelen om inbraken te voorkomen. Ze adviseren het regelmatig updaten van sloten, het installeren van beveiligingscamera’s en het gebruik van alarmsystemen. Verder wordt het gebruik van slimme technologie aangemoedigd, waarmee bewoners vanaf elke locatie hun huis kunnen monitoren. Zichtbare beveiligingsapparatuur kan als een sterke afschrikwekkende factor dienen, waardoor de kans op inbraak vermindert.

Daarnaast is educatie een belangrijk aspect van hun dienstverlening. Door bewoners te informeren over veiligheidsrisico’s en hen te trainen in het gebruik van hun beveiligingssystemen, zorgen slotenmakers voor een veiligere gemeenschap.

De impact van slotenmakers op de vermindering van inbraken in Helmond is al significant, maar zal nog beter moeten. Met hun diepgaande kennis van zowel traditionele sloten als geavanceerde beveiligingstechnologieën bieden zij oplossingen die echt het verschil maken. De meest betrouwbare slotenmakers vind je bij Locksmith.nl, waar men zich niet alleen richt op het herstellen van kapotte sloten, maar ook op het bieden van een stukje extra service en uitleg hoe ze een mogelijke inbraak in de toekomst kunnen voorkomen.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.