Wat is Brand New Day en wat doen ze?

Brand New Day is een toonaangevende online bank voor sparen, lenen en beleggen. Ze staan met name bekend om hun beleggingsvormen. Dit heeft alles te maken met de korte lijnen die zij hanteren. Ze werken extra hard voor iedere klant en er staat altijd een team klaar om vragen te beantwoorden. Daarna is er veel inzicht in de rekeningen en beleggingen en is er ook op hun eigen site veel informatie over verantwoord beleggen te vinden. Dit schept vertrouwen. Dat is duidelijk, want inmiddels beleggen al ruim een kwart miljoen Nederlanders bij Brand New Day.

Maar wat is er exact allemaal mogelijk? En waarom zou je juist hiervoor kiezen?

Beleggen of sparen voor een eigen pensioenpotje

Het is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend om over een goed pensioen te beschikken. Sterker nog: de helft van werkend Nederland heeft onvoldoende pensioen opgebouwd om rond te komen. Door de veranderingen in pensioenopbouw is dit ook eigenlijk niet meer dan normaal. Bovendien zijn er ook steeds meer mensen als zzp’er werkzaam. Dit maakt dat ze verder geen pensioen meer opbouwen en eigenlijk zelf hiermee aan de slag moeten gaan.

In dat geval is het belangrijk om een betrouwbare online bank te vinden. In een brand new day review valt direct te lezen dat zij bekend staan door de mogelijkheden die zij bieden bij het opbouwen van een eigen pensioenpotje. Zo brengt het pensioen beleggen verschillende fiscale voordelen met zich mee. Elke euro die je in het pensioenpotje stopt, kan namelijk afgetrokken worden van de inkomstenbelasting. Daarnaast heb je op elk moment van de dag inzicht in jouw pensioen.

Op basis van zogenaamde modelportefeuilles kies je welke beleggingsvorm bij jou past. Hoeveel risico zou je kunnen nemen? Indien je nog erg jong bent, zijn er meer mogelijkheden beschikbaar. Dan heb je nog alle tijd om risico te nemen. Naarmate je ouder wordt, zul je waarschijnlijk minder risico gaan nemen. Wil je deze verantwoordelijkheid liever niet zelf nemen? Dan mag je er ook voor kiezen om dit aan New Brand Day over te laten. Op basis van leeftijd en persoonlijke wensen zullen zij zo deze cruciale beslissingen nemen.

Beleggen voor kind

Je wilt er alles aan doen om jouw kind straks een vliegende start in het leven te geven. Voorlopig zitten ze echter nog in de luiers en hebben zij geen extra financiële hulp nodig bij de aankoop van een eigen huis, het bekostigen van de studie, het behalen van een rijbewijs, enzovoorts. Je hebt dus nog alle tijd om een mooi spaarpotje op te bouwen. Alleen sparen levert echter – op rente na – weinig op. Het is in de meeste gevallen dan ook voordeliger om voor beleggen te kiezen.

Bij Brand New Day kun je er ook voor kiezen dat zij het risicoprofiel uiteindelijk zelf weer voor jou afbouwen. Afhankelijk van het moment dat het geld vrij mag komen. Het fijne van beleggen hier is dat er geen verplichtingen zijn. Heb je geen geld op de rekening staan? Dan wordt er niet belegd. Zo simpel is het.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.