Wat is het verschil tussen haarzeep en Shampoo-bars
Regelmatig krijgen we de vraag of we ook shampoo-bars maken en verkopen. We begrijpen wel dat mensen dan bedoelen of we ook blokken zeep maken om je haar mee te wassen, maar wist je dat een haarzeep eigenlijk iets anders is dan een shampoo-bar?
Een shampoo-bar is namelijk in feite een shampoo in blokvorm. Ze bevatten synthetische reinigers, al zijn het dan in veel gevallen wel mildere varianten dan de heel sterk reinigende SLS en SLES.
Haarzepen bestaan uit verzeepte oliën en boters en zijn vrij van sulfaten en andere synthetische toevoegingen. Daardoor zijn ze milder voor huid en haar.
Dit verschil maakt ook dat mensen over het algemeen wat langer tijd nodig hebben om aan het gebruik van haarzeep te wennen. Doordat er geen hulpstoffen in zitten, welke het haar glad maken en extra reinigen, moet je haar en hoofdhuid weer zelfregulerend worden en dat kan soms best een paar weken duren.
Maak je daarom geen zorgen wanneer je na de eerste keren wassen met onze haarzeep niet gelijk tevreden bent. Je haar kan in het begin stroef, stug en vettig aanvoelen. Let er goed op dat je na het wassen je haar heel grondig spoelt met water. Ook het naspoelen met biologische appelciderazijn aangelengd met water helpt om eventuele zeepresten te verwijderen en het haar gladder te maken.
Na een aantal weken zul je merken dat je haar steeds meer gewend raakt aan de haarzeep; het zal steviger worden en meer volume krijgen. En wat ook zo’n mooie bijkomstigheid is: je helpt mee aan het verkleinen van de afvalproductie, want je bespaart er heel wat plasticverpakkingen mee! Beter voor jezelf en beter voor de wereld dus! 🌏🌿❤
Haarzeep is verkrijgbaar bij Tiendas Diferentes in het zijstraatje bij de kubuswoningen
[bron tekst: Zeepfabriek Suver]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Tiendas Diferentes

De producten in het assortiment van Tiendas Diferentes zijn uniek, bijzonder & origineel. FairTrade | Duurzaam | ZeroWaste | Vegan | Biologisch | Handgemaakt