Wat moet je weten over verzekeringen?

Dagelijks worden er veel verzekeringen afgesloten. Zo ook in Helmond. Dit is ook niet geheel onlogisch, want verzekeringen kunnen je heel erg helpen. Daarnaast heb je ook erg veel verschillende soorten verzekeringen die ieder weer een eigen doeleinde hebben. Waarom sluit je nu eigenlijk een verzekering af? En wat moet je er allemaal over weten? Door hieronder verder te lezen kom je meer te weten over verzekeringen!

Wat houdt een verzekering in?

Je hoort nu eenmaal vaker het woord verzekering voorbij komen, maar wat is het nu precies? Op het moment dat je een verzekering afsluit ga je als het ware een overeenkomst aan. Deze overeenkomst gaat tussen de verzekeraar en de verzekerde. Op het moment dat de verzekering wordt afgesloten, wordt er een bedrag vastgesteld die de verzekerde aan de verzekeraar moet betalen. Doordat de verzekerde dit bedrag betaald, is hij verzekerd voor mogelijke onzekere voorvallen. 

Welke verzekeringen zijn er?

Al eerder heb je kunnen lezen dat je veel verschillende soorten verzekeringen hebt. Je hebt bijvoorbeeld verzekeringen die per persoon worden afgesloten, maar ook als onderneming of in een bepaalde functie. Wanneer je bijvoorbeeld een accountant bent, kun je Beroepsaansprakelijkheidsverzekering accountant vergelijken. Je hebt dan namelijk verschillende soorten verzekeringen die je kunt afsluiten.

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?

Een van de verzekeringen is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Wanneer je een bepaald beroep uitoefent kan het nu eenmaal voorkomen dat je een fout maakt. Iedereen maakt immers fouten. Toch ben jij dan degene die aansprakelijk is, waarbij je jouw relatie kosten voor de schade laat oplopen. Die relatie kan de kosten dan bij jou leggen, maar door de verzekering hoef jij hier niet voor op te draaien. Zo kun je niet alleen als accountant, maar ook een Beroepsaansprakelijkheidsverzekering architect vergelijken. Je hebt voor erg veel verschillende beroepen een aansprakelijkheidsverzekering. 

Is een verzekering verplicht?

Een goede vraag is of het verplicht is je te laten verzekeren voor verschillende dingen. Er zijn niet veel verzekeringen die verplicht zijn. Wel is de zorgverzekering verplicht vanaf achttien jaar. Daarnaast heb je veel verzekeringen die je af kunt sluiten wanneer je dat zelf zou willen.

Denk goed na

Bij het verzekeren is het erg verstandig goed na te denken. Je hebt nu eenmaal erg veel verzekeringen, waarbij je het liefste voor zoveel mogelijk verzekerd zou zijn. Toch is het verstandig hier goed over na te denken. Het komt namelijk vaker voor dat mensen zich verzekeren en er achteraf eigenlijk weinig aan hadden. Natuurlijk verzeker je ook een beetje op de gok. Je weet nooit of een onzeker voorval echt gaat gebeuren. Maar er zijn nu eenmaal situaties waarbij je zeker weet dat je je wel of niet hoeft te verzekeren. 

 

Denk aan een verzekering voor een digitaal apparaat die eventueel gestolen kan worden. Wanneer je dit digitale apparaat alleen maar in huis gebruikt, is de kans erg klein dat deze gestolen zal worden. Dan is de verzekering eigenlijk niet nodig en kun je deze beter afzeggen. Daardoor houd je weer geld over voor andere doeleinden. 

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"