Zo geef je jouw slaapkamer een industriële uitstraling

Ben je niet meer tevreden met hoe je slaapkamer er op dit moment uitziet? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen. Wat in de afgelopen jaren enorm is gestegen in populariteit, is de industriële look in huis. Ben je hier fan van en wil je dit laten terugkomen in jouw slaapkamer? Wij zetten hieronder op een rij hoe je dat voor elkaar krijgt!

Een bakstenen muur

Heb je een bakstenen muur, maar heb je hier bijvoorbeeld behang overheen gedaan? Als je jouw slaapkamer een industriële touch wilt geven is het dan slim om dit eraf te halen. Een bakstenen muur is namelijk kenmerkend voor een industriële woonstijl. Heb je geen bakstenen muur, maar vind je de uitstraling hiervan wel geweldig? Dan is het ook op andere manieren mogelijk om voor deze look te zorgen. Zo is er al behang beschikbaar met een baksteen-motief of kun je gebruikmaken van steenstrips om je slaapkamer industrieel te maken.

Kies voor passende materialen

Welke materialen je gebruikt in je slaapkamer bepaalt voor een groot deel hoe het er straks uit komt te zien. Voor een industriële slaapkamer is het een aanrader om gebruik te maken van materialen als beton, staal, hout, leer en glas. Deze materialen kun je laten terugkomen in de vloer, in je meubels of in je accessoires.

Gebruik neutrale kleuren

Wil je jouw slaapkamer een industriële uitstraling geven, dan is het slim om zoveel mogelijk gebruik te maken van neutrale kleuren. In een industrieel interieur worden vaak zwart, grijs en bruintinten gebruikt. Ook een metaalkleur of houtkleur zijn geschikt om te gebruiken. Deze kleuren zijn toe te passen in onder andere je muren, je vloer, je meubels of je accessoires.

Industriële meubels toevoegen

Jouw industriële slaapkamer is natuurlijk niet compleet zonder enkele industriële meubels. Hierbij zijn je mogelijkheden eindeloos. Omdat de industriële look ontzettend populair is tegenwoordig, zijn er al veel meubels te vinden in deze stijl. Van een industrieel nachtkastje of houten bed tot een kast van metaal: je hebt genoeg keuze. Door meubels in deze stijl toe te voegen zie je meteen een groot verschil en tover je jouw slaapkamer binnen no time om tot een industriële ruimte.

Accessoires met een industriële look

Niet alleen vind je meubels in deze stijl, dat geldt ook voor accessoires. Accessoires zijn onmisbaar om je kamer meer sfeer te geven, dus ga hier zeker naar op zoek. Denk bij leuke accessoires bijvoorbeeld aan een stoer vloerkleed, spiegel, vaas, kussens of industriële wandplanken. Goud of koper zijn populaire kleuren voor industriële accessoires, dus dat is goed om in gedachten te houden.

Industriële verlichting

Verlichting is onmisbaar in je slaapkamer. Voor deze stijl zijn bepaalde lampen kenmerkend. Denk aan bijvoorbeeld grote inbouwspots, een betonnen lamp, metalen lamp of stalen lamp. Daarnaast passen lampen met een leren of houten detail ook prima binnen de industriële stijl.

Met deze tips geef je jouw slaapkamer binnen no time een mooie, industriële uitstraling. En als je het interieur van je slaapkamer weer een nieuwe look geeft, kun je daar weer een lange tijd mee vooruit.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"