Zo maak jij je auto klaar voor een roadtrip

De zomer staat alweer bijna voor de deur. Tijd om plannen te maken voor de vakantie. Waar de meeste mensen één bestemming kiezen en het vliegtuig instappen, willen andere mensen graag op een roadtrip. Tijdens zo’n roadtrip ga je in de auto op reis met familie of vrienden (of gewoon in je eentje) en ontdek je dagelijks nieuwe steden. Maar voor een roadtrip moet je wel een goede auto hebben. Daarom is de goede voorbereiding van je vakantie een absolute must, voordat je deze zomer op pad gaat. Niets is bijvoorbeeld vervelender dan dagenlang vastzitten in een bloedhete auto, dus is je voertuig voordat je op pad gaat aan een goede airco service beurt toe. In dit artikel lees je wat je kunt doen om je auto vakantieproof te maken.

Wat betekent “roadtrip”?

Een roadtrip is een reis over de weg met een auto, camper of motor, waarbij je meerdere dagen onderweg bent en verschillende plaatsen bezoekt. Het gaat niet alleen om de bestemming, maar vooral om de reis en de ervaringen die je onderweg opdoet. Hoewel roadtrips vooral in Amerika populair zijn, valt er ook in Europa veel bijzonders te ontdekken. Een roadtrip is zelfs een fantastische manier om ons eigen continent te verkennen en nieuwe plekken te bezoeken die je anders misschien nooit zou zien. Dus waar wacht je nog op? Pak de auto, camper of motor en ga op avontuur!

Hoe kies je een bestemming voor je roadtrip?

Een roadtrip draait niet alleen om de bestemming, maar vooral om de reis zelf. Soms kun je zelfs in de auto stappen zonder dat je van tevoren weet waar je naartoe gaat. Maar als je toch een plan wilt maken, overweeg dan eens een van deze drie routes:

 

  • Van Bordeaux in Frankrijk naar Bilbao in Spanje;
  • Een roadtrip door Noorwegen, van Bergen naar Voss;
  • Een roadtrip langs de Alpenstrasse in Duitsland.

Is je auto geschikt voor een roadtrip?

Als je auto oud is en de kwaliteit van het onderhoud wel wat beter kan, is het beter om lange afstanden te vermijden. Het is namelijk niet leuk als je de hele tijd oncomfortabel en geïrriteerd in je auto zit. Als je auto niet goed is onderhouden, is de kans bovendien groot dat je in het buitenland met pech langs de weg komt te staan. Ben jij van plan om deze zomer een roadtrip te maken? Breng dan voordat je vertrekt je auto langs bij een garage zoals die van Carteam. Laat ervaren monteurs elk onderdeel van je auto grondig controleren en (indien nodig) onderhoud uitvoeren. Wil je tijdens je roadtrip een fiets of camper meenemen? Dan is dit het perfecte moment om een trekhaak te laten installeren. Ook kun je bij Carteam-garages terecht om zomerbanden te kopen of een grote beurt te laten uitvoeren. Zo ben je goed voorbereid op je reis en kun je zorgeloos genieten van de mooie route die voor je ligt.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Jason Gerritsen

DitisHelmond medewerker: video-journalist - IT ondersteuning Gepassioneerd, enthousiast, gedreven.