Zorg aan huis: hoe bereidt u zich voor?

Of u nou in Helmond woont of in een andere stad van Nederland: wanneer u na een bezoek aan het ziekenhuis thuiszorg nodig hebt is het natuurlijk verstandig om de juiste voorbereidingen te treffen. Er zijn namelijk verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan een hoog-laagbed. Zo zijn er nog meer maatregelen die van toepassing kunnen zijn. Hieronder leest u alles over zorg aan huis.

Het juiste bed

Allereerst is het belangrijk om de juiste spullen in huis te hebben voor thuiszorg. Denk hier bijvoorbeeld aan een hoog laag bed, zoals eerder al is genoemd. U kunt het bed verstellen op de hoogte waarop u het bed wilt hebben. Verder kunt u de voeten op een fijne hoogte verstellen en kunt u ook rechtop zitten mocht u dat willen. Verder is een ziekenhuisbed aanvragen voor verzorging ook niet overbodig, dat is handig voor als de thuiszorg u in een bed moet verzorgen. Wanneer u uw slaapkamer boven hebt, dan kunt u het ziekenhuisbed ook eenvoudig in de woonkamer zetten. Zo hoeft u niet naar boven en kunt u gerust in het bed blijven liggen.

Thuiszorg regelen

Mocht u gebruik willen maken van zorginstanties die u aan huis komen verzorgen, dan is het belangrijk dat u dat hebt geregeld voordat u het ziekenhuis of verzorgingstehuis verlaat. Zo kunt u zelf contact opnemen met dergelijke zorginstanties. Ze helpen u verder en zorgen ervoor dat u de zorg krijgt die u nodig hebt. Zo kunt u bijvoorbeeld hulp krijgen met douchen, wassen, wonden schoonmaken en kunt u ook hulp krijgen bij het indienen van medicijnen. Ze weten precies wat u nodig heeft. Vindt u het moeilijk om zelf zorg te regelen? Schakel dan ook mensen in die dat voor u kunnen doen. Zo is de zorg makkelijk en snel geregeld en kunt u met een gerust hart naar huis.

Werking van thuiszorg

Allereerst is het belangrijk dat u uzelf aanmeldt voor een zorginstantie. Wanneer u die stap hebt ondernomen is het tijd voor een intakegesprek. U gaat dan in gesprek met de zorgaanbieder. Zij kunnen u helpen om te kijken welke zorg bij u past en wat u nodig heeft. Op die manier kunnen ze een plan voor u maken en spreken jullie met elkaar af wanneer de zorgaanbieder langskomt. Verder is het ook belangrijk om te weten dat de verpleging die u krijgt voor u geschikt is. Ook krijgt u altijd zorg van iemand die daar gekwalificeerd voor is. Kortom krijgt u veel hulp en komt het echt goed met de thuiszorg!

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"