ZZP’er als schilder of bouwvakker in Helmond? Hier 5 tips

Als je als zelfstandig schilder of bouwvakker aan de slag gaat in de regio Helmond dan zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Je moet klanten gaan werven, al zal dat best lukken aangezien er voor vakmensen veel werk is. Maar je moet ook zorgen dat je met goede materialen werkt. En je moet veilig met al je gereedschap op de plaats van bestemming aankomen. Daarnaast moet je bedrijf winstgevend zijn. Je moet er tenslotte van kunnen leven en de huur of de hypotheek kunnen betalen. We geven je een aantal tips waar je je voordeel mee kunt doen.

1: De nieuwe bedrijfsauto

Je wilt natuurlijk kunnen voorrijden bij je klus in een glimmende nieuwe auto. Als je kiest voor financial lease dan hoef je geen eigen vermogen of geleend geld te steken in de aanschaf van een bus. Je kunt een mooie ruime bestelauto voor je bedrijf gebruiken waar je eigenaar van wordt. Zo kun je gelijk je wagen laten bestickeren en het interieur laten betimmeren.

2: Laat je bedrijfswagen bestickeren

Een bedrijfswagen leasen geeft je de mogelijkheid om extra reclame te maken voor je bedrijf. Je kunt de auto laten bestickeren. Laat je bedrijfsnaam, website en telefoonnummer op de auto zetten. Als je dan onderweg bent of ergens aan het werk dan kan dat mensen triggeren die jou wellicht ook willen inhuren voor een klus. Zorg dat de letters goed leesbaar zijn. Houd de info kort en bondig en kies voor een duidelijk lettertype en goed contrast.

3: Opslag huren voor je spullen

Het is handig om opslag te huren voor je gereedschappen, machines en voorraden. Thuis in je schuurtje is daar vaak geen ruimte voor. Je kunt de inventaris ook makkelijker apart verzekeren als deze in de opslag ligt.

4: Sluit een goede AOV af

De meeste bedrijfsongevallen vinden plaats in de bouwsector. Als je als schilder of bouwvakker aan de slag gaat in Helmond is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Sluit een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af. Die zorgt ervoor dat je een inkomen hebt als je door ziekte of een ongeval tijdelijk niet kunt werken.

5: Let op de Arbo-richtlijnen

In vervolg op punt 4: Neem altijd alle veiligheidsvoorschriften in acht. Laat je door een opdrachtgever niet verleiden om minder veilig te werken. Als je een ongeval krijgt ben jij immers degene die opdraait voor de gevolgen. Werk dus altijd met een veilige steiger en werk alleen buiten als de weersomstandigheden dit toelaten.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"