Onderscheidingen scheidsrechters Polaris

Afgelopen zaterdag werden twee scheidsrechters van Polaris geëerd met een zilveren en gouden Nevobo speld. Ze werden verrast tijdens de voorbereidingsbijeenkomst van de Nederlandse Volleybal Bond. Dit als dank voor het 25- en 40 jaar leiden van vele volleybalwedstrijden voor Polaris en de Nevobo.

Geert van Schijndel

Geert van Schijndel (70) begon op 45-jarige leeftijd, in de nadagen van zijn glanzende carrière in het vaandelteam van de Helmondse volleybalvereniging, met het fluiten van officiële wedstrijden voor ‘zijn cluppie’. Eerst als scheidsrechter voor de lagere teams en jeugdteams. De laatste jaren deed hij  dit steevast bij de wedstrijden van dames 1, heren 1 en heren 2.

Daarnaast fluit Geert op donderdagavond de thuiswedstrijden van het recreanten damesteam ‘Over de Datum’. Een team waarin Geert’s echtgenote Mieke nog steeds de sterren van de hemel speelt. Op zaterdagen is hij vaak te vinden in de gezellige kantine, maar daar doet Geert tegenwoordig het licht niet meer uit.

Frans van de Vorst

Frans van de Vorst is ook een nestor bij de Helmondse volleybalvereniging met zijn 73 jaar. Hij was als speler, trainer en bestuurslid voor Polaris -maar ook als trainer bij andere verenigingen in de regio- vele jaren actief in de volleybalsport. Bij het behalen van je trainerslicentie zat er ‘gratis’ een scheidsrechter diploma bij. En dus werd er ook af en toe een wedstrijdje gefloten. De laatste jaren heeft Frans ook zijn verantwoordelijkheden genomen door wedstrijden te fluiten op hoger niveau. Dat is een verplichting voor verenigingen als Polaris, die met diverse teams in de hogere klassen uitkomen. Ook Frans is op donderdagavond vaak te zien als scheidsrechter voor het recreanten damesteam ‘Gouwe Ouwe’ en ziet daar dan zijn dochter Aafke -en Geert’s dochter Eefje- hun thuiswedstrijden spelen.

Met een zilveren en gouden Nevobo speldje op zak keerden beide heren weer trots huiswaarts. Uiteraard na ook een bijscholing van de nieuwe volleybal spelregels gekregen te hebben! Polaris mag blij zijn met deze toppers, en dat spreken we bij deze maar uit : Mannen, we zijn blij met jullie !!!

[Tekst en foto via VC Polaris]

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door VC Polaris

Volleybal, teamgeest, openheid, familie en fun. Helmonds enige volleybalvereniging die ook deelneemt aan de NeVoBo-competitie. VC Polaris bruist van het leven met vele heren-, dames-, recreanten- en jeugdteams en een eigen CMV-afdeling. De club telt meer dan 20 NeVoBo-teams waarvan enkele teams volleyballen ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *