Onderwijsinstituut De Hilt krijgt fietsen voor de leerlingen

Vandaag,  15 december, was wel een heel bijzondere dag voor de school De Hilt. Dankzij het Fietsenstation werden er enkele fietsen gedoneerd om de kinderen (beter) te leren fietsen. Zij vinden dat elk kind recht heeft om een fiets te bezitten en er goed mee om te kunnen gaan.

Officieel is de benaming van de Hilt Orthopedagogisch Onderwijs Instituut. Deze morgen waren de heer Serge Kornuyt (Algemeen manager) en mevrouw Bevers, vrijwilligster van het Beginstation (onderdeel van Fietsenstation) aanwezig en zij werden verwelkomd door de directeur van de Hilt, de heer Geert Rosielle.

De doelstelling is om elke leerling te leren fietsen, maar aangezien er kinderen zijn die om verschillende redenen geen fiets bezitten wordt deze actie ondersteund door de Hilt. De fietsen worden gedoneerd aan het Fietsenstation door ANWB, gemeente en mensen die thuis een fiets te veel hebben staan of een nieuwe fiets aanschaffen. Daarnaast bieden zij ook nog onder andere dagbesteding en begeleiding aan mensen met een afstand op de arbeidsmarkt. Een onderdeel daarvan is de fietsenwerkplaats.

Leerlingen

Enkele leerlingen hadden zich verzameld op het schoolplein waar de overhandiging plaatsvond. Na een korte toespraak van de heer Rosielle nam de heer Kornuyt even het woord en hij vertelde hoe de overhandiging zou plaatsvinden. Er was geen lint gespannen zoals het eigenlijk altijd bij een opening of overhandiging in zijn werk gaat maar nu werd er op ludieke wijze een ketting losgemaakt die door de voorwielen van de fietsen hing en zo werd dan de overdracht gedaan.

Samen haalden de beide directeuren de ketting er af die door middel van een stevig slot vast werd gehouden en na deze handeling kregen de leerlingen even de kans de fietsen uit te proberen. Wat natuurlijk wel een leuke belevenis was. Vooral het feit dat er mensen van de media aanwezig waren vonden de kinderen geweldig. En zo heeft de Hilt er weer een extra vermaak er bij waar alle kinderen van de school gebruik van mogen maken.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@helmond.ditisonzewijk.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie DitisHelmond Hans Choufoer

Redacteur - Foto-journalist bij DitisHelmond Geboren in Leiden (1957) Ik rook graag een sigaartje en hou van de natuur. Mijn camera en ik zijn onafscheidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *