Het is woensdag precies zestig jaar geleden dat de Amerikaanse president John F. Kennedy werd vermoord in Dallas. Op 22 november 1963 maakten een paar schoten een einde aan zijn leven. Mensen die toen leefden, weten nog precies waarmee ze bezig waren toen ze het nieuws hoorden.

Over die traumatische gebeurtenis zijn sindsdien duizenden boeken geschreven en talloze films en documentaires gemaakt. Ook Perry Vermeulen (41) uit Helmond schreef twee boeken over de aanslag die volgens het officiële onderzoek is gepleegd door Lee Harvey Oswald. Vermeulen is als Kennedy-expert een veelgevraagde gast in de media.

Complottheorieën

De fascinatie voor Kennedy gaat voor Vermeulen terug naar zijn studententijd. “Ik ben altijd in de VS geïnteresseerd geweest en toen ik het verhaal van Kennedy tegenkwam werd ik er letterlijk ingezogen; het heeft me nooit meer losgelaten”.

Twee boeken

Uiteindelijk schreef Vermeulen twee boeken over de zaak. De eerste ging over Kennedy ‘s moordenaar Lee Harvey Oswald. “Ik kwam erachter dat hij anderhalf jaar voor de aanslag een aantal dagen in Rotterdam verbleef. Hij was toen op doorreis van Rusland naar Amerika. Ik ontdekte dat hij hier door de CIA in een safe house is ondervraagt.” Het tweede boek kwam uit in 2013, vijftig jaar na de moordaanslag en beschrijft de feiten en complottheorieën.

Blijven onderzoeken

Vermeulen verwacht dat het onderzoek naar de moord nooit zal stoppen. Om de zoveel jaar worden gesloten archieven geopend en dat is er altijd wat te onderzoeken. Ik zal er niet maandelijks mee bezig zijn maar als er nieuwe feiten boven water komen, zal ik weer menig nachtje doortrekken op het internet.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door DitisHelmond Toon van de Wijk - Redactie

Toon van de Wijk "de Toon van de Wijk"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *