Onderzoek ongeregeldheden; 9 aanhoudingen in Helmond

Een groep van zo’n vijftig personen zorgde zondagavond voor ongeregeldheden rondom het stadion De Braak in Helmond, na oproepen op social media om te demonstreren tegen de avondklok. De groep zocht de confrontatie met de politie en gooiden met allerlei voorwerpen naar agenten. Er werden negen personen aangehouden.

De ongeregeldheden begonnen in de loop van de avond na oproepen via social media. Enkele tientallen personen gooiden niet alleen stenen, maar ook stoeptegels, golfballen en vuurwerk naar de politie. Er werd zelfs een baksteen door de voorruit van een rijdende politieauto gegooid. De bestuurder raakte daarbij niet gewond, maar dat had ook heel anders kunnen aflopen. Door de golf van geweld tegen de politie in de uniformdienst, werd besloten de mobiele eenheid in te zetten. Die herstelde aan het einde van de avond de rust in de wijk en ook tijdens de nacht deden zich geen nieuwe incidenten voor.

Aanhoudingen

Bij de ongeregeldheden hield de politie negen personen aan voor het verstoren van de openbare orde en geweld tegen de politie. Het gaat om (jonge) mannen in de leeftijd van 17 tot 48 jaar, allen afkomstig uit Helmond of de directe omgeving. Van hen zijn er drie na verhoor weer vrijgelaten. De andere zes zitten voorlopig nog vast.

Deel camerabeelden

Het onderzoek naar deze ongeregeldheden is in volle gang en de recherche onderzoekt wie er nog meer bij betrokken waren. De politie sluiten niet uit dat er meer mensen worden aangehouden en vraagt daarbij ook de hulp van de inwoners van Helmond, die ook vinden ‘dat dit soort agressie alle perken te buiten gaat’, zo meldt de politie. En roept dan getuigen op om zich te melden met informatie. Speciaal mensen die beelden hebben gemaakt van de ongeregeldheden, worden met klem gevraagd om die te delen. Het kan zijn dat er beelden met een telefoon zijn gemaakt, of zijn er beelden op bewakingscamera’s waar relschoppers op te zien zijn. “Als dat zo is, meldt u zich dan bij de recherche van het politieteam Peelland via het landelijk politienummer 0900-8844 of door het tipformulier in te vullen. En kent u relschoppers bij naam, maar wilt u liever anoniem tippen? Doe dat dan gegarandeerd anoniem via de M-lijn; 0800-7000”, zegt de politie.

Foto: politie Helmond

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Redactie Ditisonzewijk.nl Paula van Hout

Eindredacteur DitisHelmond

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *