Online lessen volgen voor nu ideaal maar mis wel de collegezaal

Het was voor mij de eerste week dat ik digitale lessen kon volgen. Via ‘MS Teams’ overleggen met mijn schoolredactie en colleges met docenten over de kennis die we deze periode op gaan doen. Ideaal voor nu, maar in een collegezaal bij elkaar zitten is toch wel fijner. 

Met mij zijn er nog zo’n 450.000 hbo-studenten die zijn/haar colleges digitaal moeten volgen. Als derdejaars student van de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg ben ik aanbeland bij het project ‘Video Uitzending’. Daarvoor moeten wij elke week een tv-uitzending in elkaar zetten in de studio van school. Maar ja, dat kan nu natuurlijk niet, want we mogen niet op onze school komen.

Daarom overleggen we als redactie allemaal via ‘MS Teams’, zo kunnen we bespreken welke reportages er gemaakt moeten worden, welke taakverdeling er is en wanneer de deadlines zijn. Ook de uitzending zelf wordt digitaal in elkaar gezet. Het is vrij apart om zo te werken, maar heeft toch ook zo zijn voordelen. Ik zit op kantoor in de vergaderruimte om colleges of de vergadering te volgen en kan daarna gewoon weer door met mijn werk. Het nadeel is wel dat je het sociale contact met je medestudenten mist.

Collegezaal werkt fijner

Het klinkt misschien gek, maar ik mis die collegezaal wel. Met zo’n twintig tot dertig jongvolwassenen in een ruimte bij elkaar met een gedeelde passie. Je praat over je toekomst, producties die je op de planning hebt staan en dromen die je hebt. Dat sociale contact mis je toch wel in de videogesprekken. Hopelijk kunnen we binnenkort weer naar Tilburg afreizen; het gebouw inlopen; in de collegezaal zitten en werken aan onze toekomst.

Maar voor nu, even deze crisis doorkomen en ons beseffen dat we in een unieke tijd leven, die we later in de geschiedenisboeken terug kunnen lezen.

 

Tip de redactie

Ditisonzewijk.nl – Helmond – Omroep Helmond

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Columnist Liam Toll

Met zijn wekelijkse column behandelt Liam verschillende onderwerpen die spelen in Helmond. Van sport tot politiek en van natuur tot geschiedenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *