Ontdek techniek bij TechLab Club

Op 15 mei start de 3e TechLab Club voor kinderen van 8 t/m 12 jaar vanuit het TechLab in Bibliotheek Helmond. Nu de bibliotheek vanwege de lockdown gesloten is, gaat de start online plaatsvinden. Zodra fysieke workshops weer mogelijk zijn, gaan de workshops weer door. In deze reeks sluit de bieb aan bij de DTW (Dutch Technology Week).

TechLab Club

Als lid van de TechLab Club ga je 6 weken op zaterdagmiddag (online) naar de bibliotheek. De begeleiding is in handen van ‘Technauten’, experts op het gebied van maaktechnieken. Elke zes weken staat één thema centraal.

Van 31 mei tot en met 5 juni vindt de tiende editie van de Dutch Technology Week (DTW) plaats. Tijdens de DTW staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Op deze manier krijgen kinderen creatieve kennis met techniek.

De jonge deelnemers gaan vooral veel zelf doen. Vooraf zorgt het TechLab ervoor dat alle benodigde informatie en materialen aanwezig zijn om veilig mee te kunnen doen vanaf thuis. Zodra het weer kan gaan de clubdagen verder in het TechLab in Bibliotheek Helmond.

De zes aansluitende zaterdagmiddagen zijn op 15, 22 en 29 mei en 5, 12 en 19 juni, steeds van 14.00-15.30 uur. Meedoen kost €15,- voor zes keer, vooraf aanmelden is noodzakelijk. Er kunnen maximaal 16 kinderen deelnemen.

Andere online activiteiten van het TechLab

In mei gaat TechLab Digwijs ook online aan de slag: in 2 middagen ontdekken hoe in PowerPoint een escaperoompuzzel gemaakt kan worden. Ze gaan in verschillende stappen kijken wat voor escaperoom het kind wil maken en hoe deze er uit moet zien. Het is handig als de deelnemer ooit met PowerPoint gewerkt heeft. Dit is voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis. Ook worden er online spreekuren georganiseerd voor de jeugd waar ze met vragen terecht kunnen over werkstuk, spreekbeurt of boekbespreking.

Alle informatie en aanmelden via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/techlab.

Tip de redactie

Ditishelmond.nl

Heb je een nieuws- of agenda-item, leuke foto of video over Helmond en wil je dit delen?
Stuur het dan in naar onze redactie. Zo weten wíj wat er leeft en speelt in uw wijk!
E-mail: redactie@ditishelmond.nl
Telefoon: 088 166 67 00

Geschreven door Bibliotheek Helmond-Peel

Bibliotheek Helmond-Peel draagt bij aan de individuele ontwikkeling van mensen en ondersteunt hun deelname aan de samenleving; zij brengt mensen, bronnen en organisaties samen en levert een belangrijke bijdrage aan het versterken van vaardigheden als lezen, mediawijsheid en kennisverwerving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *